SÄKERHET

Peugeot 3008 har den senaste tekniken för att garantera säkerheten för föraren, passagerarna och andra trafikanter.

/image/03/7/peugeot_3008mv_camera-de-recul-445x310.54037.jpg

BACKKAMERA

Backkameraimed guidelinjer gör bilen ännu mer lättmanövrerad.

/image/03/8/peugeot_3008mv_mesure-de-place-disponible-445x310.54038.jpg

UPPMÄTNING AV PARKERINGFICKA

För att underlätta parkering, mäter avståndsmätaren upp storleken på varje parkeringsplats och anger om du har tillräckligt med utrymme eller inte. Den visar också graden av svårighet att utföra manövern.i

PARKERINGSRADAR

Som hjälp vid manövrering i trånga utrymmen ger parkeringsassistansen, via displayen och högtalarna, signaler om var det närmaste hindret befinner sig. Ljudet varierar beroende på avstånd och placering mellan sensorn och hindret.i

/image/03/9/peugeot_3008mv_tete-haute-286x310.54039.jpg

DISTANCE ALERT

För att hålla ett säkerhetsavstånd, informerar Distance Alert-teknikeni dig på head-up-displayen om tiden som separerar dig från bilen framför. Med hjälp av reglagen kan du programmera tidsintervallet som skiljer mellan två bilar och därmed när du vill bli varnad. När du når tidsintervallets gräns, aktiveras en visuell varning.

/image/04/0/peugeot_3008mv_frein-de-stationnement-286x310.54040.jpg

ELEKTRONISK PARKERINGS- BROMS & HILL ASSIST

Peugeot 3008 är standardutrustad med en elstyrd parkeringsbroms. Den dras åt automatiskt när motorn stannar och lossas när föraren accelererar. Systemet är sammankopplat med Hill Assist-funktionen som håller bilen stilla vid lutning under ett kort ögonblick så att föraren hinner accelerera.

/image/04/1/peugeot_3008mv_peugeot-connect-sos-286x310.54041.jpg

PEUGEOT CONNECT SOS

Peugeot Connect*-boxen tar hand om dig vid en eventuell olycka. Den ringer automatiskt ett nödsamtal om krockkuddarna eller de pyrotekniska säkerhetsbältena aktiveras. Du kan även ringa ett nödsamtal manuellt med hjälp av SOS-knappen på instrumentbrädan. Bilen lokaliseras och lämplig räddningstjänst skickas omgående.


*Tillgänglig i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Portugal, Belgien, Luxembourg, Nederländerna, Schweiz och Österrike. Gratis för alla bilar med en GPS-låda och måste godkännas när bilen beställs.

ESP

ESP (elektronsikt stabilitetsprogram) förenar den dynamiska stabilitetskontrollsystemet med antispinnsystemet (ASR), vilket gör att du kan behålla bilens väggrepp.

FARTHÅLLAR- OCH FARTBEGRÄNSARSYSTEM

Alla 3008-motorerna är utrustade med farthållare och fartbegränsare som standard.

 

KROCKKUDDAR

Vid en eventuell kollision, kan sex krockkuddar utlösa för att skydda passagerarna i Peugeot 3008. Två främre krockkuddar skyddar föraren och frampassageren och skyddar kroppen när den slungas framåt. Två främre sidokrockkuddar fungerar som ett skydd mellan passagerarnas kroppar och dörrpanelerna. Två krockgardiner begränsar skador på huvudet tillsammans med sidokrockkuddarna.

FÖRSTÄRKT CHASSI

Chassit på Peugeot 3008 är förstärkt och optimerat, särskilt genom att krockenergin fördelar sig via tre vägar vid bilens front och stötupptagare, för att ge maximalt skydd för passagerarna i händelse av en kollision. Med detta skydd alla känna sig säkra i bilen.