/image/15/3/peugeot-308-sw-2015-03.31153.jpg

SÄKERHET

KÖRHJÄLPSFUNKTIONER

/image/42/0/driver_assistance_pack1.50420.jpg

Peugeot 308 SportWagon har säkerhetsutrustning som: körhjälpsfunktioner med fartbegränsare, kollisionsvarnare och automatisk nödbroms. Dessa funktioner är kopplade till radarn som är inbyggd i lägre delen av grillen.

Den aktiva fartbegränsaren minskar automatiskt, med motorbromsen, den inställda hastigheten när du kör bakom ett fordon som kör saktare än du. När hastighetsskillnaden mellan din bil och ett fordon framför dig är för hög, kommer kollisionsvarnaren be dig minska hastigheten. Vid överhängande risk för kollision, minskar den automatiska nödbromsen hastigheten med maximalt 20 km/h, så att skadan eller konsekvenserna begränsas. Dessa funktioner ska dock inte hindra föraren från att ha kontroll över fordonet under alla omständigheter i enlighet med vägföreskrifterna.

DÖDA-VINKELN-VARNARE

/image/35/2/park-assist-600x400.50352.jpg

Det finns fyra sensorer på främre och bakre stötfångarna som hela tiden håller föraren informerad när det finns ett annat fordon i döda vinkeln. En LED-lampa tänds i en av sidobackspeglarna för att varna föraren.

INTELLIGENT TRACTION CONTROL

/image/42/1/contrle_de_traction_intelligent1.50421.jpg

Det intelligenta antispinnsystemet gör att bilen hanterar alla typer av besvärliga väggrepp så som snö, is och regn och ger bra grepp under alla körförhållanden. 

KROCKKUDDAR

Peugeot 308 SportWagon är utrustad med sex krockkuddar:

  • Två främre krockkuddar för att skydda huvud och bröst på förare och passagerare i händelse av frontalkrock.
  • Två sidokrockkuddar fram för att skydda förare och passagerare i händelse av sidokrock.
  • Två krockgardiner fram och bak för att skydda passagerare både i fram- och baksäte.

EuroNCAP

Trots sin reducerade vikt, har Peugeot 308 SportWagon designats särskilt för att stå emot maximal kraft vid olika sorters krockar och att minimera konsekvenserna för passagerare, fordon och andra inblandade personer.

SCAN MY PEUGEOT

Om du har någon fråga om din utrustning kan du via din smartphonei få ett utdrag ur instruktionsboken. Tack vare den smidiga Scan MyPeugeot-appen kan du läsa dokumentationen om din Peugeot 308 SportWagon!
 

.