TEKNIK

HILL ASSIST

/image/22/8/peugeot_4008_hill_assist-full.52228.jpg

För att underlätta start eller manövrering av bilen i en backe, håller Hill Assist-tekniken bilen stilla en kort stund (ca två sekunder) - tid för att du ska hinna flytta foten från bromspedalen till gaspedalen.

/image/19/0/peugeot_4008_systeme_de_navigation.52190.jpg

NAVIGATION

Peugeot 4008 kan utrustas med ett navigationssystem i färg.i Det innehåller ett navigationssystem för Europa för att välja rätt rutt, en radio med MP3 och CD, en 7" färgdisplay, en Bluetooth® hands-freesats och ett USB-/hörlursuttag under mittarmstödet för att kunna ansluta din bärbara utrustning. Om man ansluter utrustning i USB-uttaget kan all information visas på multifunktionsdisplayen och åtkomst till olika funktioner kan fås via ratten.

/image/19/1/peugeot_4008_3_modes_de_conduite-286.52191.jpg

TRE KÖRLÄGEN

Helt enligt Peugeots tradition, har Peugeot 4008, förutom bilens enastående komfort, helt utmärkta vägegenskaper. Denna mångsidighet beror till stor del på bilens styrning, fjädring och bromsar samt bilens tre körlägen för att kunna anpassa sig till alla situationer.

I 4WD-läget (fyrhjulsdrift) fördelas vridmomentet till fram- och bakhjulen automatiskt och ser därmed till att väghållningen är optimerad under alla villkor.

På en torr asfaltväg med bra kvalitet välj 2WD (framhjulsdrift), och optimera både manövreringen av din 4008 samt din bränsleförbrukning. När körförhållandena är lite tuffare (is, sand, lera, etc.), välj då 4WD LOCK: I detta läge överför systemet upp till en och en halv gånger mer vridmoment till bakhjulen än i automatiskt läge och hjälper dig att ta dig igenom svårt väglag i låg hastighet.

/image/19/2/peugeot_4008_acces_et_demarrage_mains_libres-286.52192.jpg

NYCKELFRITT SYSTEM

Peugeot 4008 kan fås med nyckelfritt lås- och startsystem, där en vanlig nyckel är ersatt med en elektronisk. Med detta system kan föraren, genom att ha nyckeln t.ex. i sin ficka eller handväska, öppna bilen, starta motorn och sedan stänga av den igen med ett enkelt tryck på Start & Stop-knappen. När man lämnar bilen kan man genom ett enkelt tryck på tryckknappen på de främre dörrhandtagen eller bakluckan, låsa bilen.i

PARK ASSIST OCH KAMERA

/image/23/8/peugeot_4008_stationnement_camera_de_recul-full.52238.jpg
/image/23/7/peugeot_4008_stationnement_camera_de_recul_2-full.52237.jpg

Peugeot 4008 är utrustad med parkeringsradar fram och bak: fyra integrerade sensorer framtill och fyra baktill som detekterar hinder och varnar föraren med en ljudsignal. Som ett komplement till dessa ljudvarningar, aktiveras en backkamerai automatiskt när backväxeln läggs i. Föraren kan därmed utföra manövern med större säkerhet.