SÄKERHET

SÄKERHET

Tack vare den rikhaltiga säkerhetsutrustningen, kan föraren och passagerarna i Peugeot 5008 känna sig helt trygga.

KROCKKUDDAR VID ALLA SÄTESRADER

Peugeot 5008 är utrustad med sex krockkuddar som skyddar passagerarna i alla raderna, inklusive tredje raden. Krockkudden för frampassageraren kan inaktiveras så att en bilbarnstol kan monteras på sätet.

FARTHÅLLARE OCH FARTBEGRÄNSARE

/image/04/8/regulateur-de-vitesse-600x400.52048.jpg

Peugeot 5008 är standardutrustad med farthållare och fartbegränsare till alla motorerna. Med farthållaren kan du hålla en konstant hastighet och med fartbegränsaren kan du programmera en maxhastighet t.ex. vid sträckor med 30 km/h.

INTELLIGENT ANTISPINNSYSTEM

Det intelligenta antispinnsystemet (intelligent traction control, ITC) är en ny funktion i det vanliga antispinnsystemet. Med systemet kan du hela tiden upptäcka besvärliga situationer, då det kan vara svårt att starta och köra på isbelagda eller snötäckta vägar. I dessa situationer ersätter ITC-systemet ASR-funktionen och minskar spinnet på framhjulen för att få bättre drivförmåga och kursstabilitet.

ELEKTRISK PARKERINGS-
BROMS OCH HILL ASSIST

Peugeot 5008 är standardutrustad med en elektrisk parkeringsbroms. Den dras åt automatiskt när motorn stannar och släpper när föraren accelererar. Systemet är sammankopplat med Hill Assist-funktionen som håller bilen stilla vid lutning under ett kort ögonblick så att föraren hinner accelerera.

INBROTTSLARM

/image/06/5/alarme-anti-intrusion-1920x1080.52065.jpg

Det fjärrstyrda alarmet ser till att interiören och skalet i Peugeot 5008 skyddas mot inbrott och stöld.

ESP

Alla 5008-versionerna har en kombination av dynamiska förstklassiga köregenskaper med en hög nivå av aktiv säkerhet tack vare ESP-kursstabilisteringssystemet, som är standard i bilarna. Systemet består av följande funktioner: låsningsfria bromsar (ABS), antispinnsystem (ASR), elektronisk bromskraftsfördelning (EBV och CBC), nödbromshjälp (AFU), motorsläpmomentreglering (MSR) och ITC antispinnsystem.

SÄKERHETSBÄLTEN

Framsätena har säkerhetsbälten med kraftbegränsare tillsammans med pyrotekniska bältessträckare. I baksätena finns trepunktsbälten med kraftbegränsare. Det finns varningslampor till alla bältena om säkerhetsbältet inte är fastspänt.

BARNSÄKERHET

För att säkerställa barnsäkerheten finns det en bortkopplingsknapp för fönsterhissarna bak och de inre dörrhandtagen. I rad två kan bilbarnstol monteras på ett säkert sätt. Sätena är utrustade med tre ISOFIX-fästen med tre fästpunkter.

DISTANCE ALERT

/image/06/9/distance-alert-1920x1080.52069.jpg

För att hålla ett säkerhetsavstånd, informerar Distance Alert-teknikenidig på Head-up-displayen om tiden som separerar dig från bilen framför. Tidsintervallet som skiljer mellan två bilar och därmed när du vill bli varnad är programmerbart. När du når tidsintervallets gräns, aktiveras en visuell varning.