PEUGEOT SVERIGE

Peugeot är ett anrikt, väletablerat och stadigt växande bilmärke i Sverige. Modellprogrammet är ett av marknadens bredaste och omfattar såväl person- som transportbilar. Bilförsäljningen i Sverige bedrivs genom ett 70-tal fristående återförsäljare från Malmö i söder till Luleå i norr och servicenätet täcks av ett 90-tal auktoriserade verkstäder.Ansvaret för distributionen av reservdelar och tillbehör till Sverige, Danmark och Island ligger hos systerbolaget K.W. Bruun Logistik A/S som har sitt huvudkontor i Hedehusene i Danmark. Vårt centrallager för den svenska marknaden ligger i Strängnäs vilket gör det möjligt för ett effektivt och optimalt flöde av våra reservdelar.


K.W. Bruun Scandi A/S bildades 1998 som ett moderbolag för samtliga K.W. Bruun bolag. Det ägs i sin tur av det familjeägda holdingbolaget Interdan A/S som förutom Peugeot, även äger Chevrolet Danmark, Mitsubishi Danmark, Citroën Danmark, Multibrand A/S samt står för importen av bilmärket Ssang Yong i Danmark. Utöver detta äger även bolaget ytterligare bolag inom finans, försäkring och biladministration.


Genom en dynamisk organisation och starkt återförsäljarnät, har Peugeot Sverige snabbt blivit ett av den svenska marknadens starkaste minoritetsmärke. För att lyckas med denna bedrift har man tack vare sina ca 80 förhandlare och 90 verkstäder lyckats skapa ett framgångsrikt flöde från nybilsförsäljning hela vägen ned till eftermarknad, med täckning över hela landet. Det är tack vare nätverkets starka ambition och engagemang som varit en nyckelfaktor till de senaste årens stora framgång för Peugeot. Hos Peugeot Sverige är kunden alltid i centrum.

Vårt mål är att kunden alltid ska få en bra upplevelse, från den första provkörningen hela vägen till köpet av nästa Peugeot. Vi arbetar ständigt med ledorden kvalité och upplevelse - hela vägen!