INTERIÖR DESIGN

ion
ion

INTERIÖR DESIGN

Alla detaljer i iOns interiör har noggrant designats för att ge en känsla av välbefinnande och utrymme inuti bilen.

FÖRARPLATS

Förarplatsen framhäver den nya instrumenteringen som är specifik för elbilar, såsom en batterinivåmätare och en förbruknings- och laddningsmätare som ger en snabb bild av förbrukningsnivån eller när batteriet laddas. Batterinivåmätaren varnar om batteriet behöver laddas upp, från och med 2 staplar (ca 15% av energin kvarstår). Utöver standardinformationen, anger färddatorn räckvidden som uträknas baserat på körförhållandena de senaste kilometrarna, för en kontrollerad och enkel körning.

/image/77/6/peugeot-ion-habitabilite-286x310.48776.jpg

RYMLIGHET

Trots att bilen är så kompakt, överraskar Peugeot iOn sina passagerare med sin generösa rymlighet. Tack vare 2,55 m hjulavstånd och hög kaross, kan fyra vuxna sitta bekvämt i bilen. Förarsätet är inställbart i höjdled och baksätet består av två individuella säten med individuellt justerbara ryggstöd.

/image/77/7/peugeot-ion-confort_a_bord-286x310.48777.jpg

KOMFORT

Med en hög utrustningsnivå som standard, förblir iOn trogen sin design som en modern och praktisk stadsbil. En färddator, fjärrstyrt centrallås, fönsterhissar fram och bak, varselljus, två infällbara mugghållare och ett 12-volts uttag förenklar livet i kupén.

/image/77/8/peugeot-ion-coffre-286x310.48778.jpg

BAGAGEUTRYMME

Baksätena kan fällas individuellt så att lastutrymmet blir större. Med ett transportbilskit kan man ta bort baksätena och de bakre säkerhetsbältena så att man kan utnyttja en platt golv försett med matta och där ett laststopp i metall är fäst bakom framsätena. När iOn är i denna konfiguration, har bilen en lastvolym på ca 1 m3 och med en lastkapacitet på 330 kg inklusive föraren och transportbilskitet (nettolastkapacitet på 308 kg). Insynsskydd finns som tillval.  

AKUSTIK

/image/77/9/peugeot-ion-confort_acoustique-960x460.48779.jpg

Att köra iOn ger en ny känsla av lugn på grund av bilens tystheti, som förstärks av avsaknaden av vibrationer. iOns ljudnivå utanför bilen är begränsad till vägljudet och luftmotståndsljudet, idealiska kvaliteter för stadstrafik.

VINTERUTRUSTNING

iOn kan utrustas med uppvärmda sidobackspeglar, eluppvärmt förarsäte och en kylare som inte fryser vid låga temperaturer.i

AUTOMATISK LUFTKONDITIONERING

/image/79/9/peugeot-ion-air_conditionne_automatique-full.48799.jpg

iOn har elektrisk luftkonditionering med en automatisk inställning för luftflödet och fördelningen.