ion
ion

SÄKERHET

Praktisk, dynamisk och enkel att köra - iOn är väl utrustad när det gäller säkerheten.

SKYDD

iOn har sex krockkuddar: förar- och passagerarkrockkuddar, två sidokrockkuddar och två krockgardiner för att skydda bilens passagerare mer effektivt vid en eventuell kollision.

SÄKERHETSBÄLTE

/image/80/2/peugeot-ion-ceintures_de_securite-full.48802.jpg

Alla säkerhetsbälten i iOn är anslutna till sensorer som visar t.ex. om fram- och bakpassagerarna inte har spänt fast sitt bälte.

BARNSÄKERHET

En eller två bilbarnstolar kan installeras säkert i baksätet tack vare två Isofix-fästen. Frampassagerarens krockkudde kan inaktiveras så att man kan installera en bakåtvänd bilbarnstol på sätet.

BROMSSYSTEM

/image/78/5/peugeot-ion-systeme_de_freinage-450x310.48785.jpg
/image/78/6/peugeot-ion-systeme_de_freinage_2-450x310.48786.jpg

För att garantera passagerarnas säkerhet även i svåra situationer, är iOn standardutrustad med ett komplett bromssystem som innehåller låsningsfria bromsar (ABS), elektronisk bromskraftsfördelning (REF) och nödbromshjälp (AFU).
De låsningsfria bromsarna (ABS) ser till att du fortfarande kan behålla kursen vid en nödinbromsning. Systemet får hjälp av nödbromshjälpen (AFU) som ökar bromstrycket och minskar bromssträckan så mycket som möjligt.
Elektroniska bromskraftsfördelningssystemet (REF) kontrollerar trycket på varje hjul för en större bromseffektivitet, speciellt i kurvor. Och den elektriska, variabla styrservon är lika exakt på landsvägar som den är vid manövrering i stadstrafik.
Dessutom får bromssystemet hjälp av elmotorns motorbromsning, vilket även återvinner energi, och traditionella hydrauliska bromsar som ger en bromskänsla jämförbar med en bil med en vanlig förbränningsmotor.