Hoppa till innehåll
308
PEUGEOT 308
Från 399.900 kr
eller privatleasing från 3.499 kr/mån
PEUGEOT 308 PLUG-IN HYBRID
Från 499.900 kr

Peugeot 308 & 308 Plug-In Hybrid | Välj mellan bensin, diesel och plug-in hybrid.

Peugeot 308 visar upp självsäker karaktär och stilren design - en perfekt balans mellan styrka och smidighet. Den innovativa tekniken i Peugeot i-Cockpit® förhöjer förarupplevelsen till något utöver det vanliga. Upptäck Power of ChoiceVälj mellan bensin-, dieselmotor eller plug-in hybrid, samt att utnyttja dedikerade supporttjänster.  och få den bästa kombinationen av effektivitet och prestanda - välj mellan bensin, diesel och plug-in hybrid. 
DYNAMISK

Peugeot 308 utstrålar perfekt balans mellan styrka och smidighet ur alla vinklar. Eleganta linjer betonar modellens kraftfulla personlighet:

 • Den distinkta grillen övergår i en stilren lång motorhuv
 • Sänkt takhöjd förstärker den aerodynamiska känslan och ger överlägsen stabilitet
 • Strömlinjeformad profil – atletiskt uttryck med mjuka drag

NYSKAPANDE DESIGNSPRÅK

Det sofistikerade utseendet hos Peugeot 308 drar åt sig blickar, vart du än åker. Som första modell med Peugeots nya lejonemblem kombinerar Peugeot 308 tidlös historia och innovativ modernitet i ett och samma format. 308-monogrammet på motorhuven signalerar nästa generation Peugeot. 

STRÅLKASTARE

Peugeot 308 kraftfulla och sofistikerade stil förstärks av den nya ljussignaturen. Strålkastarna signalerar styrka och elegans, och understryker samtidigt Peugeot 308 unika identitet. 

De kloformade varselljusen i främre stötfångaren kan väljas med LED-teknikStandard.  eller Peugeot Matrix LED-teknikFinns för GT-versioner. . 
BAKLJUS
Högteknologisk och modern ljussignatur bak med Full-LED-strålkastareFinns som standard beroende på version. eller Full-LED-strålkastare i 3DFinns som standard för GT-versioner., med specifik claw-to-claw-belysning.

 

 

FÖRARPLATSEN
TEKNISK FRAMKANT

Peugeot 308 är utrustad med intuitive Peugeot i-Cockpit®, som ger lätt och ergonomisk åtkomst till alla funktioner som har tagits fram och designats för att du ska trivas i din bil.

 

Dela upplevelsen med passagerare:

 

AVANCERAD KOMFORT

 • Viktig förarinformation visas på den nya instrumentpanelen.
 • 10-tums digital pekskärm. I GT-versionen ingår 3D Peugeot i-Cockpit®.
 • Instrumentpanelen är helt anpassningsbar, och kan konfigureras med flera displaylägen (Navigation, Radio/Media, Förarassistans, Energiflöde, osv.).

SMART PEKSKÄRM

Den högupplösta 10-tums pekskärmen är helt anpassningsbar, har en display med flera fönster och genvägar, som allt är responsivt och användarvänligt. 

Peugeot 308 introducerar konfigureringsbara virtuella i-togglesSom standard eller inte tillgängligt beroende på version.. Placerade under skärmen är de estetiskt och tekniskt unika i segmentet. 

För ökad säkerhet är varje i-toggle en anpassningsbar genväg till en favoritikon på skärmen (AC, telefonkontakter, radiostationer, appar, osv.). 

NY MITTKONSOL

På mittkonsolen finns bilens alla reglage, placerade på förarsidan.

Mittkonsolen är dessutom lättåtkomligt för passagerare och har bland annat två mugghållare och upp till 34 L förvaringsutrymme, inklusive ett stort förvaringsfack under armstödet. 

ALLTID UPPKOPPLAD

Nya Peugeot i-Cockpit® introducerar det avancerade infotainmentsystemet Peugeot i-Connect:

OMEDELBART VÄLBEFINNANDE

 • Ställ in LED-komfortbelysningen för varje körläge (åtta färger att välja mellan)
 • Njut av Hi-Fi-ljudet med hög precision från FOCAL® PremiumSom tillval. 
 • Avkopplande resor med funktionen AQSAir Quality System. som kan aktivera återcirkulation. Den stöds av Clean CabinFinns i GT-versioner.  luftbehandlingssystem. Luftkvaliteten visas på mittpekskärmen.
 • Njut av de ergonomiska och bekväma uppvärmda AGR-framsätenaSom standard eller tillval beroende på version.  med 10-punktsmassage, lufttryck och fem olika massageprogram. 
POWER OF CHOICE
VALFRIHET

Med Peugeot 308 Plug-In Hybrid har du möjlighet att välja energinivå samtidigt som du njuter av exemplarisk väghållning, körkomfort och en körupplevelse av högsta klass.

TJÄNSTER SOM FÖRENKLAR DITT ELEKTRISKA LIV
Res tryggt och säkert med den kostnadsfria appen MyPeugeot, där du på distans kan hantera laddning av eller förinställa temperaturen i din Peugeot 308. MyPeugeot ger även tillgång till ett snabbt och smidigt gränssnitt för assistans, underhåll och service samt bilens status.  
TEKNIK

OPTIMAL KÖRGLÄDJE

Peugeot 308 är utrustad med flera körhjälpsfunktioner som höjer komforten och säkerheten i bilen ytterligare:


Peugeot 308 assisterar dig vid semiautonom körning med:

LITIUMJONBATTERI (240-400 V)

Batteriets räckvidd i 100 % elläge upp till 63 km WLTPRäckvidden kan variera beroende på faktiska användningsförhållanden (motor, väderleksförhållanden, körstil osv..

 • Kapacitet på 12,4 kWh.
 • Högspänningsbatteriet är placerat under baksätet, utan att påverka rymlighet eller bagageutrymme.
 • Funktionen e-Save gör det möjligt att spara energi som kan användas när man vill under resan. Denna funktion är användbar i områden med särskilda bestämmelser.


Batteriet är garanterat i 8 år eller 160 000 km för 70 % av laddningskapaciteten.

OPTIMERA RÄCKVIDDEN

VAL AV KÖRLÄGE

 

 • ElElläget aktiveras som standard när bilen startas.: möjliggör körning i 100 % elläge i upp till 135 km/h.
 • Hybrid: växlar mellan el- och förbränningsmotor för att optimera energianvändningen.
 • Sport: använder kraften i förbränningsmotorn och elmotorerna för maximal dynamisk prestanda.
REGENERATIV BROMSNING
Med det här systemet kan energi återvinnas under inbromsning och fartminskning. Detta gör att du kan ladda batteriet och delvis utöka räckvidden när du kör i elektriskt läge.

Bromsfunktionen kan aktiveras så att bilen kan sakta in utan att bromspedalen används. Den här funktionen verkar som en motorbroms och kan ladda batteriet.
TEKNISK INFORMATION
MOTORVAL FÖR PLUG-IN HYBRIDER
BENSIN- OCH DIESELMOTORER

Peugeot 308 levereras med senaste generationens Euro 6Motorer med låg bränsleförbrukning, ökad körglädje och prestanda på hög nivå. med låga CO2-utsläpp, samtliga med Stop & Start.


BensinWLTP-certifiering pågår. finns med följande trecylindriga 1,2-litersmotorer:

 

DieselWLTP-certifiering pågår. finns med följande fyrcylindriga 1,5-litersmotorer:

 
MÅTT
EXTERIÖRA MÅTT

Längd: 4 367 mm

BreddExklusive backspeglar.: 1 859 mm

Höjd: 1 441 mm

BAGAGEUTRYMME
 • 412 L för Peugeot 308
 • 361 L för Peugeot 308 Plug-In Hybrid 
PRISLISTA
I pris- och produktfakta hittar du alla priser, utrustningsnivåer och tillval för Peugeot 308 och 308 Plug-In Hybrid.

 

TILLBEHÖR