COVID19-information LÄS MER

LÄGST SKATT & FÖRBRUKNING i KLASSEN

Lägst skatt och förbrukning i klassen

LÄGST SKATT & FÖRBRUKNING I KLASSEN

Tack vare Peugeots, och PSA-gruppens, dedikerade arbete med att utveckla bränsleeffektiva och miljövänliga motorer, kan Peugeot stoltsera med att ha lägst skatt och förbrukning i klassen. PSA-gruppen är en stark opinionsledare inom hållbar utveckling och har i över 20 år jobbat aktivt med att utveckla innovativ teknik och allt renare motorer, i ett led att minska bilindustrins utsläpp av växthusgaser och på så sätt minska klimatpåverkan och förbättra luftkvaliteteten. Med ett genomsnitt på 102,4 g / km CO2 jämfört med marknadsgenomsnittet 118,2 g / km, var man 2016 ledande i Europa gällande minskning av koldioxidutsläpp.

Vinnare av Årets motor 2015-2018
Peugeot är flerårig vinnare av en av bilbranschens mest prestigefulla utmärkelser, International Engine of the Year Award, som bedöms av en internationell jury bestående av 76 välrespekterade biljournalister från 36 länder.


I 2015, 2016, 2017 och senast 2018 vann den 1,2-liters trecylindriga PureTech bensinmotorn pris som Årets Motor i kategorin 1 liter till 1,4 liter. Den trecylindriga motorn, som finns till Peugeot 208 och 308 samt 2008-, 3008- och 5008 SUV, minskar utsläppen med cirka 20 % jämfört med den fyrcylindriga versionen, samtidigt som kraften och prestandan hos en större motor upprätthålls. Motorn berömdes också för förmågan att leverera vridmoment vid låga varvtal samt smidig körförmåga. 

Peugeots bilar godkända enligt WLTP
Sedan 1 september 2018 använder EU ett testförfarande kallat WLTP (Wordwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) på alla personbilar och lätta lastbilar. Testförfarandet innebär en ny och omfattande körcykel där man i laboratoriemiljö mäter bränsleförbrukning och utsläppsnivåer av koldioxid och andra föroreningar hos lätta fordon.


Det föregående testförfarandet (NEDC - New European Driving Cycle) infördes redan under 1990-talet och byggde på teoretiska körbeteenden. Med den nya testmetoden säkerställs strängare testförhållanden och en mer varierande körprofil för att bättre motsvara bilars verkliga körförhållanden och moderna teknik. 


PSA-gruppen har offentligt stöttat införandet av de nya testerna och tack vare väl genomtänkta tekniska lösningar som har arbetats fram för att föregripa förordningen (SRCi för diesel och FAPi för bensin) är Peugeots bilar redan godkända enligt WLTP vilket är obligatoriskt för alla personbilar från september 2018.