COVID19-information LÄS MER
Peugeot elbilar
Peugeot elbilar

Peugeots elbilar är en övergång till noll CO2-utsläpp. Våra elbilar kan uppfylla alla dina behov: ultrakompakt stadsbil, 5-sitsig familjebil, funktionellt fordon för kommersiellt bruk och mycket mer.

Peugeots 100 % elektriska fordon kombinerar innovativ design och utmärkt miljöprestanda med den allra senaste tekniken.

FÖRDELARNA MED PEUGEOTS ELBILAR

En ny körkänsla

Njut av körkomfort på en ny nivå tack vare de tysta motorerna och de minskade vibrationerna i Peugeots elbilar. Dessutom upptäcker du glädjen i att köra en elbil med enkel start och omedelbart vridmoment som ger tydlig acceleration utan växelbyten.

Tack vare den elektriska drivlinan avger Peugeots elbilar ingen CO2. De har en räckvidd på upp till 340 km (WLTP).

Uppnådda besparingar  

För att beräkna den totala kostnaden för ett fordon ska du inte bara väga in inköpspriset utan också kostnaden för energi (el eller bränsle), försäkring och fordonsunderhåll. En elbil från Peugeot ger en genomsnittlig förbrukningsvinst på 40 %, och underhåll som är upp till 30 % lägre än en bil med förbränningsmotor.

Enkel att använda

Säg adjö till bränslepumpar och gör ditt liv enklare med en elbil som laddas snabbt och intuitivt. Olika laddningslösningar gör att du när som helst kan hitta en laddningsstation var du än är.

Med appen MyPeugeot kan du även hantera vissa funktioner i din bil på distans.

UPPTÄCK VÅRT UTBUD AV ELBILAR

Peugeot e-2008

Peugeot e-2008 – En SUV som elbil

Upptäck denna nya och kompakta SUV i Peugeots elbilssortiment. Med ny design som betonar kraft och sportighet, och med nya Peugeot i-Cockpit 3D, kan du utforska den nya e-mobiliteten i Peugeot e-2008. Tack vare en räckvidd på 310 km enligt WLTPi-körcykeln blir bilen din oumbärliga kamrat på långa resor.

Peugeot e-208

Nya Peugeot e-208 – Elbilen för stadsmiljön

Upptäck denna nya citymodell i Peugeots sortiment av elbilar.  Med sin distinkta och moderna silhuett följer nya Peugeot e-208 med dig vart du än åker. Se den helt nya i-Cockpit® 3D som ger dig en ny och omslutande körupplevelse med projicering av din körinformation i ett hologram på instrumentpanelen.

 • Hur laddas en elbil?
 • Hur hanterar jag mitt batteris räckvidd?

Ladda hemma eller på kontoret

Privat laddning betyder att du laddar din elbil i hemmeti eller på din arbetsplats.
Denna typ av laddning är fördelaktig eftersom den erbjuder praktiska och ekonomiska lösningar.

Två typer av laddningar är möjliga: 

 • Du kan ladda din elbil i ett vanligt uttag (laddare 3,3 kW 8 A)


Om du vill minska laddningstiden kan du välja en laddboxi  i hemmet eller på arbetsplatsen. Full laddning kan uppnås på 8 timmar. Med en särskild kabel kan laddningstiden reduceras till 5 timmar.

Läs mer om att ladda hemma eller på kontoret

Laddning vid offentliga laddstationer

Liksom nätet av bensinstationer för förbränningsmotorer finns ett nät med laddstationer för elbilar. Detta viktiga nätverk växer kontinuerligt och snabbt. I dag finns det nästan 225 000 laddstationer i hela Europa.

För att snabba upp laddningen kan du välja mellan de snabba laddningspunkter som är kompatibla med våra bilar.

De offentliga snabbladdstationerna kan ladda 80 % av batteriet på 30 minuter.

Läs mer om offentliga laddstationer

The operating range of an electric vehicle refers to the mileage that can be covered before the battery is fully discharged. When purchasing, users want the operating range values declared by the manufacturers to be a representative as possible of real world use.

WLTP ger en mer realistisk indikation på en elbils förbrukning och dess räckvidd.

Läs mer om WLTP

Hur kan jag optimera räckvidden på min elbil?

Genom att använda:

 • the battery meter; you can check your energy consumption in real time from your instrument panel.
 • your smartphone; thanks to the MyPeugeot services you can schedule charging of your vehicle whenever you wish.
 • your smartphone; pre-setting the cabin temperature while your car is charging saves operating range.
 • körlägen som Eco-läge och bromsläget.

Tips för miljövänlig körning:

 • Använd bromsläget: I stället för att ständigt använda bromspedalen kan du använda motorbromssystemet, som gör att energin kan återskapas och ladda batteriet under inbromsning och fartsänkning.
 • Använd Eco-läge: Elbilar är utrustade med ett Eco-läge som sparar energi genom att motoreffekten minskas på rimligt sätt. Eco-läget är att föredra i stadstrafik eftersom vi behöver mindre kraft än på motorvägen.
 • Använd förkonditioneringen: När bilen står på laddning kan du utnyttja tiden till att förkonditionera batteriet för att begränsa energiåtgången i värme- eller kylningssystemen under körning. Att värma eller kyla bilen under laddningen påverkar inte den aktuella räckvidden.
 • Däckunderhåll: Det är viktigt att däcken underhålls oavsett bilens motortyp. Förutom att svara för säkerheten handlar elbilar om att minska energiförbrukningen som kan öka om däcken är olämpliga eller har dåligt lufttryck.

HITTA NÄRMASTE LADDSTATION

Var du än befinner dig kan du hitta laddstationer i närheten för att ladda din Peugeot elbil.

MYPEUGEOT® APP

MyPeugeot app

   

Med appen MyPeugeot kan du när som helst och var som helst se:

 • Bilens status och laddningsnivå
 • Förbrukningsstatistik för dina körningar
 • Personanpassade tips för miljövänlig körning då föraren får laddningstips, följer energiförbrukningen och får tillgång till en rankning bland alla förare av elbilar.

Kontrollera även specifika funktioner i bilen på distans, direkt via appen för att inte använda batteriet under körningen:

 • Aktivering, avbrott och planering för laddning
 • Parameterisering av den termiska förkonditioneringen av kupén (luftkonditionering/uppvärmning)
/image/86/0/pc69-peugeot-508-2018-458-fr.432211.20.568860.jpg

PSA-gruppen erbjuder tillgång till en oberoende och certifierad mätning av förbrukningen vid faktisk användning för att ni kunder ska få bättre information.

VANLIGA FRÅGOR OM ELBILAR

Är elbilar verkligen mindre effektiva än bilar med förbränningsmotor?

Tanken att en elbil är mindre effektiv än en bil med förbränningsmotor är felaktig. Även om de är ljudlösa är elbilar är inte mindre effektiva. De når samma hastigheter som sina motsvarigheter bland förbränningsmotorer, samtidigt som den tysta motorn och de minskade vibrationerna ger högre körkomfort. Dessutom accelererar och bromsar elfordon lika snabbt som motsvarande bilar med förbränningsmotor.

Är elbilar verkligen dyrare än bilar med förbränningsmotor?

Vid inköp är elbilar dyrare än motsvarande bilar med förbränningsmotor. Totalkostnaden för elbilen handlar dock om mer än bara inköpspriset. Bränsle, försäkring och underhåll av bilen måste läggas till inköpspriset. När alla dessa faktorer tas i beaktande är elbilar mer ekonomiska än bilar med förbränningsmotorer. 
I genomsnitt uppnår elbilar besparingar på 40 % på förbrukning och 30 % på underhållskostnader jämfört med motsvarande bilar med förbränningsmotor.

Är elbilar verkligen renare än bilar med förbränningsmotor?

Den första faktorn för ebilar – och inte en obetydlig sådan – de avger inga CO2-utsläpp. En annan viktig faktor är att om man tar hänsyn till tillverkningen, i synnerhet batteriet, är uppskattningen att det tar två år för en elbil att återbetala sin CO2-skuld.
Dessutom utvecklas löpande lösningar som förlänger batteriets livslängd. Det gör det möjligt att kompensera CO2-skulden till följd av tillverkningen.
Alla dessa faktorer gör att elbilen är en renare bil att använda än en bil med förbränningsmotor.