/image/10/3/peugeot-208-5-portes-2015-02.31103.jpg

SÄKERHET

Peugeot 208 är utrustad med körhjälpsfunktioner som ökar säkerheten och drar nytta av märkets stora kunnande och erfarenhet när det gäller säkerhet.

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brakei (automatisk nödbroms vid kollisionsrisk i stadstrafik) är en ny funktion som förhindrar olyckor eller minskar konsekvensen av olyckor om föraren inte hinner bromsa i stadstrafik, vid körning i under 30 km/h.

En lasersensor (Lidar) högt upp på vindrutan känner av hinder, till exempel en bil som kör i samma körriktning eller som stannat. En automatisk nödinbromsning med full kraft utlöses för att förhindra en kollision eller minska konsekvenserna av en kollision genom att reducera krockhastigheten. I vissa fall bromsar systemet in tills bilen stannar helt för att undvika att kollidera med framförvarande bil.

SÄKERHET

/image/12/5/peugeot_208_2015_181_fr.42125.jpg

Nya Peugeot 208 har en extra lätt karrosstruktur designad med stor precision för att absorbera maximalt med energi i händelse av en krock och minimera skadorna för passagerare, fordon och övriga inblandade personer. 

Du får en bil som är både robust och lätt (från 975 kg beroende på version) och som prioriterar smidighet, låg bränsleförbrukning och körglädje.

AIRBAGS

/image/07/4/peugeot_208_5p_1502tech_e.42074.jpg

Vid en eventuell kollision finns sex airbags som skyddar passagerarna i nya Peugeot 208:

• Två airbags fram för att skydda förarens och framsätespassagerarens huvud och bröstkorg vid en frontalkrock.

• Två sidoairbags för att skydda förarens och framsätespassageraren vid sidokrockar. 

• Två krockskyddsgardiner för att skydda huvudena på fram- och baksätespassagerare

ESP

Samtliga 208-modeller är standardutrustade med avaktiveringsbar ESP (elektronisk stabilitetskontroll), som består av antispinnsystem, CDS (dynamisk stabilitetskontroll), nödbromshjälp, ABS och elektronisk bromskraftfördelning.

STATISKT KURVLJUS

En funktion när du kör med hel- eller halvljus, som aktiveras via blinkersen eller en särskild vinkel på ratteni och skickar en extra ljusstråle via dimstrålkastarna in i kurvan, när du kör i hastigheter under 40 km/h (stadstrafik, kurviga vägar, korsningar, parkering).