Nya 508

Läs mer om motorer och teknik i nya Peugeot 508 halvkombi: Night Vision, Park Assist, Park Drive Assist Plus, säkerhetspaket, infraröd kamera, sensorer och radar, strålkastare med full LED, tekniska lampor osv.

MOTORER & VÄXELLÅDOR

/image/28/7/pc07-peugeot-essence-2018-002-fr.470287.jpg

EFFEKTIVITET
Nya PEUGEOT 508 har PureTech- och BlueHDii-motorer av senaste generationen euro 6.c. Med bensin finns två alternativ med PureTech-motorn 1.6 l. Med diesel finns fyra alternativ med BlueHDi-motorerna 1.5 l och 2.0 l.

/image/28/3/pc07-peugeot-508-2018-304-fr.470283.jpg

LÅT DIG DRAS MED.
Den nya automatiska växellådan EAT8i är lika snål, eller till och med ännu snålare, som en manuell växellåda. Tack vare den nya elektroniska växelväljaren ”Shift and Park by wire”i och paddlar under ratten ger den snabba och följsamma växlingar.

PEUGEOT 508 kan också fås med en manuell sexväxlad växellåda och med motorn BlueHDi 130.

TEKNISK UTRUSTNING

HÄNG MED.
Nya PEUGEOT 508 har en mängd teknisk utrustningi och många körhjälpsfunktioneri av senaste generationen som ökar säkerheten, följer med i dina manövrer och hjälper dig att bättre förstå och föregripa det som händer på vägen.

KÖRHJÄLPSFUNKTIONER

NYA 508 NIGHT VISION

UPPTÄCK DET OSYNLIGA.

Med den infraröda kameran i systemet ”Night Vision”i kan man vid mörkerkörning och vid nedsatt sikt lättare upptäcka fotgängare och djur framför bilen, vilket ökar säkerheten. Bilden visas då i ditt synfält i displayen tillsammans med en varningssignal.

/image/28/5/pc02-peugeot-508-2018-322-fr.470285.jpg

FÖR SÄKERHETS SKULL.

I ”Pack Safety”i finns körhjälpsfunktioner som bidrar till att göra resan tryggare.

Det omfattar automatisk nödbroms (Active Safety Brake) med kollisonsvarnare (Distant Alert), avåkningsvarnare och avläsning av hastighetsskyltar och rekommenderad hastighet.

”Pack Safety Plus”i ger ytterligare ökad säkerhet med aktiv döda vinkeln-varnare, trötthetsvarnare, automatisk växling helljus-halvljus och utökad avläsning av skyltar för att ge dig ännu bättre kontroll på vad som händer på vägen.

/image/28/6/pc02-peugeot-508-2018-318-fr.470286.jpg

EN DELVIS SJÄLVKÖRANDE BIL.

Med ”Pack Drive Assist Plus”i kan nya PEUGEOT 508 bli delvis självkörande.

Med radarn mitt i den främre stötfångaren och kameran längst upp i vindrutan anpassar den adaptiva farthållaren med Stop & Go-funktion automatiskt bilens hastighet efter fordonet framför, så att avståndet hela tiden är konstant. Farthållaren är kopplad till systemet ”Highway Assist” som håller bilen i den position som föraren väljer.

NYA 508 FULL PARK ASSIST

FULL PARK ASSIST.

Tekniken FULL PARK ASSISTi ger helt automatiskt hjälp vid parkeringsmanövrer, både vid fickparkering och sida vid sida. Föraren aktiverar funktionen på växelspaken, och utan att man behöver röra ratten eller pedalerna tar systemet över och söker upp en tillräckligt stor parkeringsplats, accelererar och bromsar. Systemet underlättar också när man kör ut från parkeringsplatsen.

Night Vision
Pack Drive Assist Plus
Pack Safety
Full Park Assist

TOTAL ÄGANDEKOSTNAD

/image/28/9/pc05-peugeot-508-2018-070-fr.470289.jpg

EN LÅNGSIKTIG INVESTERING.
Förutom sin nyskapande och djärva design har nya PEUGEOT 508 utformats för att tillgodose företagares behov, särskilt när det gäller optimering av den totala ägandekostnaden.

Den utmärkta konstruktionen och den höga kvaliteten och hållbarheten hos nya PEUGEOT 508 innebär att dess andrahandsvärde hålls uppe. Utrustningen, materialen och motorerna har valts ut med högt ställda krav för att minska servicekostnaderna och förbrukningen.

Slutligen bidrar märkets körhjälpsfunktioner av senaste generationen till en lugn och kontrollerad körning.