TEKNOLOGI OCH SÄKERHET

Main partner

BlueHDi-MOTORER

/image/80/0/peugeot-partner_layout10-1.123800.jpg
/image/80/1/peugeot-partner_layout10-2.123801.jpg

Den lilla skåpbilen PEUGEOT Partner är utrustad med ett stort urval av motorer: Diesel BlueHDi från 75 hk till 120 hk som uppfyller standarden Euro 6i. De nya BlueHDi-motorerna erbjuder förbättrad körkomfort och uppvisar samtidigt optimerade värden för bränsleförbrukning och utsläpp av CO2.

PEUGEOT Partner kan vara utrustad med motorn 1,6 l BlueHDi 100 hk S&S ETG6. Med en sexväxlad manuell växellåda, och växelspaken praktiskt placerad på den centrala delen av instrumentbrädan, kan föraren enkelt växla från läget auto (A) till manuell (M) eller omvänt.

BACKKAMERA

/image/80/3/peugeot-partner_layout4-3.123803.jpg

Backkamerani aktiveras automatiskt när backväxeln läggs i. På så sätt kan föraren visualisera sin bana på 7" pekskärmen och utföra sin manöver med större säkerhet.

ACTIVE CITY BRAKE

/image/80/4/peugeot-partner_layout5-1.123804.jpg
/image/80/5/peugeot-partner_layout5-2.123805.jpg

Active City Brakei (Automatisk inbromsning i stadstrafik vid kollisionsrisk). Om bilens hastighet är under 30 km/h, minskar risken för kollision eller dess svårighetsgrad om föraren inte skulle ingripa vid körning i stadstrafik.

STARTHJÄLP I BACKE

Systemet för starthjälp i backe håller bilen stilla en kort stund när den är inställd på att köra framåt eller backa i en backe med mer än 5 % lutning. Den låter därmed föraren skifta från bromspedalen till gaspedalen.

FARTHÅLLARE OCH FARTBEGRÄNSARE

Farthållareni bibehåller en konstant hastighet, utan att föraren trycker på gaspedalen. För ökad säkerhet möjliggör fartbegränsaren en inprogrammering av en maximal hastighet för bilen.

PARKERINGSASSISTANS FRAM OCH BAK

Parkeringsassistans med både ljudsignal och visuellt stöd, detekterar hinderi  som dyker upp i bilens närhet när du manövrerar bilen. Den kan även vara kopplad till en backkamerai för att underlätta manövreringen av bilen.

GRIP CONTROL®

/image/80/6/peugeot-partner_layout1-3.123806.jpg

Grip Control®i (förstärkt dragkraft) bidrar till dragkraften och väghållningen för den lilla skåpbilen PEUGEOT Partner på alla ytor för mer rogivande körning. Tack vare vredet placerad på mittkonsolen anpassar sig dit inställda läge  efter de svåraste förhållanden som snö, lera eller sand.