Hoppa till innehåll
Nya Peugeot E-Rifter – för alla elektriska äventyr

Nya Peugeot E-Rifter – för alla elektriska äventyr

 

Nu presenterar Peugeot nästa generation MPV, nya E-Rifter – med längre räckvidd, ny design, modern teknik och med plats för upp till 7 personer.

 

Förra generationen Rifter lanserades 2018 och blev snabbt en populär modell för familjer och aktiva människor. Under 2021 lanserades den 100 % elektriska versionen E-Rifter, och nu fortsätter Peugeot sin elektriska resa genom att introducera den uppdaterade nya Peugeot E-Rifter.

 

 

Äventyrlig ny design

 

Nya Peugeot E-Rifter har fått ett nytt fräscht uttryck enligt Peugeots nya designspråk. Aktivitet och äventyr är nyckelord som präglar designen. De nya färgerna Sirkka Green och Kiama Blue förstärker den robusta karaktären och ger en härlig känsla av utomhusliv.

 

Fronten kläs av det nya Peugeot-emblemet och de tre ikoniska klorna är placerade i den nya ljussignaturen. Invändigt erbjuder nya Peugeot E-Rifter en miljö som andas ergonomi och kvalitet. Sätena har en behaglig grå färg som harmonierar med andra nya material och den nya förarmiljön Peugeot i-Cockpit präglas av en smidig 10-tums pekskärm.

 

 

Mångsidig körglädje och rymliga äventyr

 

Med nya Peugeot E-Rifter är körglädje och äventyr aldrig långt borta. En instrumentpanel för elektrisk drift gör det smidigt att navigera och hitta all viktig information om eldriften. En 10-tums pekskärm ger åtkomst till alla bilens funktioner och den nya läderklädda ratten är försedd med rattvärme för extra komfort.

 

Nya Peugeot E-Rifter finns tillgänglig i två längder och erbjuder ett bagageutrymme från 775 liter och upp till 4 000 liter med sätena nedfällda i den längsta versionen. Sätena är individuellt fällbara och passagerarmiljön kan modifieras så att den erbjuder plats från 5 och upp till 7 passagerare.

 

 

Förbättrad elektrisk drift

 

Nya generationen E-Rifter erbjuder förbättrad elektrisk drift för ännu behagligare resor. Batteriet ger en räckvidd på upp till 320 kilometer och topphastigheten ligger på 135 km/h. Motorn erbjuder 100 kW (136 hk) med ett omedelbart vridmoment på 270 Nm. Batteriet kan snabbladdas till runt 80 % på cirka 30 minuter via en offentlig snabbladdningsstation.

 

För att återge energi till batteriet kan regenerativ bromsning aktiveras, vilket ytterligare optimerar räckvidden i framför allt urbana områden. Nya Peugeot E-Rifter är också utrustad med en värmepump för ytterligare komfort och energieffektivitet.

 

 

Ny digital uppkoppling

 

Under varje resa erbjuds uppkopplingsmöjligheter som ger utökad komfort och trygghet. Spegla en smartphone via Apple CarPlay eller Android Auto, och håll dig uppkopplad med appen MyPeugeot för att samla all smidig information om din E-Rifter på ett ställe, samtidigt som du också kan e-fjärrstyra laddning och uppvärmning inför varje resa.

 

Nya Peugeot E-Rifter väntas bli tillgänglig i Sverige under våren 2024.