Hoppa till innehåll
Elektrisk teknologi

ELEKTRISK TEKNOLOGI

FÖRDELAR MED ATT KÖRA 100 % ELEKTRISKT

De 5 “nollorna”, för bekväm körning

0 oljud

0 växelbyten

0 vibrationer

0 CO2-utsläpp

0 bränslelukt

HUR FUNGERAR EN ELBIL?

E-CMP PLATTFORM

Designad för el

Den modulära plattformen (CMP) designades för att perfekt integrera enheterna som är specifika för varje energiform, utan att kompromissa med prestandan.

ELEKTRISK MOTOR

Kompakt och responsiv

Peugeots elmotorer erbjuder en maximal effekt på 100 kW/110 hk och kan nå ett vridmoment på 260 Nm. Det ger optimal körglädje och resulterar i reducerad vibration, en tyst motor och noll CO2-utsläpp.

Elmotorn arbetar tillsammans med två andra funktioner:
 

  • En växelriktare som omvandlar likströmmen från batteriet till växelström, som används av elmotorn. Omformaren är placerad mellan batteriet och elmotorn.
  • En hastighetsreducerare, något som elbilar har i stället för en växellåda. Detta gör den elektriska motorns rotationshastighet kompatibel med bilens.

HÖGPRESTERANDE BATTERI

Litiumjon-högspänningsbatteriet (400 V) lagrar elektrisk energi och är placerat under golvet så att både passagerarutrymmet och lastvolymen bevaras. Batteriet har en kapacitet på 50 kWh och en maximal effekt på 100 kW för en räckvidd på upp till 340 km (WLTP-standard)Preliminära värden, endast för information. Föremål för godkännande. Räckvidden kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (temperatur, körstil m.m.)..

Med värmereglering genom cirkulationsvätska och med en värmepump (PTC-värmare), går laddningen mycket snabbt, räckvidden optimeras och livslängden ökas.

För din trygghet garanteras batteriet i 8 år eller 160 000 km för 70 % av dess laddningskapacitet.

MÅNGSIDIG KÖRNING

100 % elektrisk


REGENERATIV BROMSNING

Genom att aktivera bromsläget och genom att dra tillbaka växellådans kontroll aktiverar du motorbromsen som laddar batteriet. 

3 KÖRLÄGEN

 

  • Sport: Prioriterar hög prestanda, med maximal effekt och vridmoment.
  • Normal: Bäst anpassad för daglig användning, vilket ger den största komforten.
  • Eco: Optimerar batteriets varaktighet.
Läs mer om våra elbilar och plug-in hybrider