Hoppa till innehåll
Elektrisk mobilitet

ELEKTRISK MOBILITET HOS PEUGEOT

POWER OF CHOICE

Med ett brett urval av elektrifierade fordon: 100 % elektriska eller plug-in hybrider, kan du välja din favorit-Peugeot som passar dina behov bäst, och sedan den lämpligaste motorn: bensin-, diesel- eller elektrisk.

Inga kompromisser.

 

Varför inga kompromisser? 
Eftersom du inte behöver göra avkall på någon av de funktioner som du förväntar dig från en Peugeot, såsom rymlighet eller ett stort bagageutrymme. 

Fördelarna med att köra 100 % elektriskt

De 5 “nollorna”, för bekväm körning
0 oljud
0 växelbyten
0 vibrationer
0 CO2 -utsläpp
0 bränslelukt

KÖRGLÄDJE

Elektrifierade fordon ökar körglädjen och ger nya körupplevelser, såsom en mjuk, ryckfri körning, snabb acceleration till följd av ett omedelbart vridmoment och frånvaro av vibrationer. Den elektriska körningen är tyst och ger en känsla av lugn för både förare och passagerare.

 

Kliv in i Peugeots Neo-prestanda-värld med Peugeot Sport Engineered-serien. 

Testa effektiviteten hos lågutsläppsteknik, klanderfri prestanda och släpp loss bakom reglagen i förstklassiga, eldrivna sedan- och hybridmodellerna av Peugeot 508 och 508 SW Sport Engineered 360 hk.

 

Peugeot 3008 erbjuds i HYBRID4-version, med 300 hk och fyrhjulsdrift som kombinerar extra körglädje och kontroll med optimerad bränsleförbrukning tack vare två elmotorer med regenerativ bromsfunktion.

 

Med ergonomiska Peugeot i-Cockpit®, blir körupplevelsen ombord enkel och intuitiv, med förbättrad komfort och säkerhet. Den består av: 

 

 • En kompakt multifunktionsratt.
 • En pekskärm med röstaktiverad 3D-navigation.
 • Vippbrytare för snabb och intuitiv åtkomst till olika komfortfunktioner.
 • En head-up-display, så att du kan hålla ögonen på vägen. 

 

I el- och plug-in hybridversionerna har Peugeot i-Cockpit® helt dedikerade funktioner så att du kan se specifik körinformation på instrumentpanelen (körläge, elmätarnivå och elektrisk räckvidd) i ditt synfält och statistik över energiförbrukning (el och bränsle) på pekskärmen. 

Enkelhet

För att hjälpa våra kunder i övergången till elbilar, samtidigt som deras dagliga användning av bilen förenklas, har vi designat ett helt ekosystem av tjänster baserat på tre huvudprinciper: laddning, mobilitet och trygghet. 
LADDNING

Utnyttja den fulla räckvidden hos ditt eldrivna fordon tack vare de många laddningsmöjligheterna.
 

 • Privat laddning: nyckelfärdiga lösningar vilka tillhandahålls direkt av Peugeot-återförsäljare och stöds av våra partners expertis.
 • Offentlig laddning: ett laddkort som ger åtkomst till det största nätverket av offentliga laddpunkter i Europa.
 
MYPEUGEOT

Res i lugn och ro i din eldrivna bil tack vare: 

 

 • MyPeugeot: hantera räckvidden enkelt och planera långa resor på bästa möjliga sätt, utifrån återstående räckvidd och laddstationerna utmed vägen.
 

Våra miljöåtaganden

Livscykel

Livscykelanalys [LCA]: 

I enlighet med en studie från organisationen Transport & Environment (T&E): elfordon släpper ut 50 % mindre CO2 under hela deras livscykel, jämfört med genomsnittliga europeiska förbränningsmotorfordon.

Helelektriska fordon släpper inte ut CO2 eller andra förorenande gaser under körning. 

Elbilens koldioxidavtryck är beroende av hur elen tillverkas, men även av CO2-utsläppen vid tillverkningen av batteriet. 

Tillverkning av elbilar och deras batterier

Elbilsbatteriets sammansättning: 

 • Litiumjonbatteriet består inte av sällsynta jordartsmetaller.
 • Stål, aluminium och plast är de tre huvudkomponenterna.

 

Peugeots leverantörer är ålagda följande vid leverans av råmaterial:

 • Att säkerställa att dessa material levereras på ett ansvarsfullt sätt.
 • Inlämna en detaljerad sammanställning av använda material och deras källor, för vissa produkter. 

 

Batteriåtervinning
Sedan 2012 har Peugeot återvunnit de batterier som används i deras elbilar och plug-in hybrider. Vi arbetar tillsammans med flera specialiserade partners för att optimera uttjäntaLitiumjon- (Li-ion) och nickelmetallhydrid-batterier(NiMh)..

Exempelvis fick vår franska partner en silvermedalj från organisationen ECOVADIS, för dess CSR-prestandaCorporate Social Responsibility. CSR är med andra ord företags ”bidrag till utmaningarna med hållbar utveckling”. inom hantering av uttjänta batterier.

Stellantis är aktivt involverad inom detta expertisområde över hela världen för att utveckla partnerskap för att optimera batteriers livslängd genom att ta hänsyn till hela livscykeln från reparation, återtillverkning, sökning efter återvinningslösningar till återvinning efter uttjäning.