Hoppa till innehåll
Connected services

 
 
CONNECTED
SERVICES

HÅLL DIG UPPKOPPLAD

Navigation, säkerhet och fjärrstyrning.

 
 
CONNECTED
SERVICES

HÅLL DIG UPPKOPPLAD
Navigation, säkerhet och fjärrstyrning.

PEUGEOT CONNECT SOS & ASSISTANS

När inte en sekund är att förlora kan du förlita dig på Peugeot Connect SOS. Peugeot har den ledande tjänsten för nödsamtal i Europa och tack vare att ditt samtal kan geolokaliseras får du snabb vägassistans vid motorhaveri eller olycka.

Peugeot connect sos

Kör i lugn och ro. Om du råkar ut för en olycka gör din bil automatiskt ett nödanrop. Du behöver inte göra någonting. Larmcentralen, som är tillgänglig dygnet runt, lokaliserar omedelbart din bil och kontaktar dig på ditt språk. Om det behövs begär larmcentralen assistans från lämplig räddningstjänst.

 

Om du blir vittne till eller utsätts för en nödsituation ska du bara trycka på SOS-knappen i din bils kupé i två sekunder för att omedelbar få kontakt med larmcentralen. 

Peugeot connect assistans

Peugeot Connect Assistance kan användas genom att trycka på knappen som ser ut som ett lejon på instrumentbrädan. Håll inne den i 2 sekunder för att få direktkontakt med Peugeots assistansplattform som är tillgänglig dygnet runt.

 

Din bil lokaliseras sedan av en operatör på larmcentralen. All nödvändig information (bilens chassinummer, körsträcka, mekaniska varningar, etc) skickas till Peugeot Assistance så att de kan utföra en fjärrstyrd teknisk bedömning och skicka ut rätt reparationstekniker, om det skulle behövas. 

UPPDATERINGAR AV NAVIGATIONSSYSTEMET

Kartuppgifterna i ditt navigationssystem måste vara uppdaterade för att kunna fungera optimalt. Därför erbjuder Peugeot regelbundna uppdateringar av kartorna.

Apple CarPlayTM & Android AutoTM

HÅLL DIG UPPKOPPLAD OCH KÖR SÄKERT

Med Apple CarPlay™(i) Kompatibel för mobiltelefoner med iOS 9 eller senare  & Android Auto™(i) Kompatibel för mobiltelefoner med Android 5 eller senare  har du dina favoritappar med dig hela dagen, även när du är ute och kör.

 

Apple CarPlay™ & Android Auto™ visar dina appar direkt i bilens pekskärm. På så vis blir dina appar mer låttåtkomliga och låter dig även använda dem på ett säkrare sätt med röststyrning eller genom pekskärmen. Då kan du spela upp webbradio eller diktera ett sms (eller få ett uppläst för dig) utan att ta ögonen från vägen.

Apple Carplay™

Om du använder iPhone är Apple CarPlay™ ett intuitivt sätt att ringa samtal, lyssna på musik och få meddelande upplästa för dig.

 

Utan att ta ögonen från vägen aktiverar du Siri röstigenkänning på bilens pekskärm eller genom att trycka in röststyrningsknappen under ratten.

 

Med Siri får du tillgång till dina kontakter och appen Maps. Du kan också ringa samtal, lyssna på och dikterar meddelanden utan att behöva titta på din iPhone.

 

Tack vare att appen Maps är så enkel och smidig ger Apple CarPlay dig anvisningar under körningen som tar hänsyn till trafikförhållanden och meddelar dig om din ankomsttid. Du kan också diktera ditt resmåls adress till Siri.

 

Med Apple CarPlay kan du även använda vissa ljudappar, som Spotify och Stitcher, under körning.

Android Auto™

För att använda Android Auto™ behöver du ha en bil med en bilradio som har installerats efter inköpet och som är kompatibel med Android Auto™ samt en telefon med Android version 5.0 (Lollipop) eller senare.

 

Ladda först ned appen Android Auto till din smartphone från Google Play Store.

 

När du ansluter din Android-telefon till din bil eller bilradio visas dina appar på skärmen i bilen tack vare Android Auto™. För ytterligare information om kompatibilitet med Android Auto™, läs mer på support.google.com/androidauto.

 

Några ord räcker. Styr allt snabbt och enkelt med rösten tack vare avancerad röstteknik (kräver internetanslutning). Ring samtal och skicka eller ta emot meddelanden medan du håller händerna på ratten.

 

Låt Google Maps™ vägleda dig. Tack vare funktioner som navigering sväng-för-sväng, information om trafikförhållanden och pilar med gatuanvisningar anländer du smidigt till resmålet.

 
MY PEUGEOT APP® 

Med den kostnadsfria appen från Peugeot är du uppkopplad med bilen och alltid uppdaterad, guidad och assisterad.  

 

BLUETOOTH®

Med Bluetooth® använder du din telefon på ett säkert sätt. Från skärmen i bilen kan du ringa, ta emot samtal och lyssna på musik från din telefon.

 

E-FJÄRRSTYRNING

Genom appen MyPeugeot kan du från distans styra laddningen av din bil och få den temperatur i kupén som du vill ha innan resan börjar.

Frågor och svar

Om du har frågor om MyPeugeot eller Connected Services, kan du se om du hittar svar på din fråga bland våra frågor och svar.

Om du inte hittar svaret där, skicka nedan uppgifter till connectedservices@kwbruun.se för att få så bra svar och hjälp som möjligt. Förväntad svarstid inom 48 timmar (med undantag helger och helgdagar).
 

  • Registreringsnummer.
  • Skärmdump på startsidan i appen.
  • Vilken telefon som brukas/parkopplas.
  • Beskrivning av felet.