Hoppa till innehåll
308 SW
PEUGEOT 308 SW
Från 369.900 kr
eller privatleasing från 4.599 kr/mån
PEUGEOT 308 SW PLUG-IN HYBRID
Från 529.900 kr

Peugeot 308 SW & 308 SW Plug-In Hybrid: Välj mellan bensin, diesel och plug-in hybrid

Njut av varje ögonblick bakom ratten i Peugeot 308 SW.

Låt dig inspireras av karaktärsstarka Peugeot 308 SW. Aerodynamisk siluett, teknik i framkant och ett nytt designspråk – utformad för att höja kvaliteten på din tid i bilen. 

Peugeots strategi Power of ChoiceFrihet att välja mellan bensin-, dieselmotor eller plug-in hybrid och att använda dedikerade supporttjänster.  låter dig välja fritt mellan en effektiv bensin-, dieselmotor eller plug-in hybrid. 

 

EN KOMBI MED UNIKT UTTRYCK

 

Peugeot 308 SW har det nya lejonemblemet mitt i grillen och en kraftfull profil som förstärks av den förlängda motorhuven. Djärva proportioner, uttrycksfull stil och stilren design utstrålar en självsäker och unik karaktär. Med atletisk siluett, nyskapande ljussignatur och modern teknik är Peugeot 308 SW lika elegant i stadstrafik som på landsvägar. 

 
 

KRAFTFULLA STRÅLKASTARE

 

 

Utrustad med en nyskapande ljussignatur som använder full LEDFull-LED-strålkastare med Matrix LED-teknologi är standard i GT-versionerna. LED-strålkastare för övriga utföranden.-strålkastare, inklusive Peugeot Matrix LEDAutomatisk riktningsjustering av strålkastarna, vilket gör att du kan köra med helljusinställningen nästan hela tiden. teknik, som förenklar mörkerkörning med  kraftfulla ljuskällor.

De bladformade varselljusenVarselljus: lampor som tänds automatiskt när fordonet startas. ger Peugeot 308 SW ett dynamiskt utseende.

 

UTRYMME

Peugeot 308 SW har en atletisk och distinkt siluett som med stilrena linjer ger ett kraftfullt intryck.

Det rymliga bagageutrymmetBagageutrymmesvolym: från 608 L med baksätena uppfällda eller 1653 L med dem nedfällda, beroende på version. Bakstätet kan fällas via en bakluckesmekanism för att skapa ett plant golv.  erbjuder dessutom av en motoriserad handsfree-bakluckaSom standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på modell. som du kan öppna och stänga med en enkel fotrörelse.  

De elegant svarta takbågarnaStandard i GT-versionerna. förstärker smidigheten hos den avlånga karossen. 

ELDRIVEN TAKLUCKA

Gör varje resa till en upptäcktsfärd – Peugeot 308 SW är utrustad med en eldriven takluckaFinns som tillval på GT-versionerna., så att du kan få ut det mesta av ljuset och vyerna utanför.

NYTT LEJONEMBLEM

Det nya emblemet i svart och silver avbildar Peugeots ikoniska lejonhuvud mitt på modellens kylargrill, främre stötfångareStandard på GT-versionerna. och bakpartiet. Det ståtliga lejonhuvudet på den svarta skölden ger ett karismatiskt intryck som utstrålar kvalitet, tidlöshet och Peugeots långa historia – över 200 års erfarenhet av uppfinningsrikedom.

BAKIFRÅN

Bakifrån karaktäriseras Peugeot 308 SW av nyskapande bakljus i full-LED, utformade som klorStandard i GT-versionerna.. Perfekt integrerade i modellens karaktär – med betoning på teknik och modernitet. Optimerad aerodynamisk profil genom en sänkt taklinje ger en oslagbar körupplevelse. 

Välj mellan ett brett urval av metallfälgar, monterade på klass A och klass A+Däck av klass A och A+ förbättrar körförmågan och minskar bränsleförbrukningen..-däck, utvalda för sin ledande väghållningsförmåga och prestanda.

INTUITIV TEKNIK GER EN OSLAGBAR KÖRUPPLEVELSE

Peugeot i-Cockpit® ger föraren full kontroll på vägen genom användarvänliga och intuitiva reglage. Förarupplevelsen är designad med säkerhet i åtanke och erbjuder både föraren och alla passagerare förbättrad ergonomi, design och teknik.

Utrustad med en ny kompakt uppvärmd rattSom standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version., digital head-up display, en pekskärm i mitten och Peugeots nya innovativa infotainmentssystem i-Connect erbjuder den alla en unik upplevelse ombord – med full möjlighet till anpassning. 

 

UPPKOPPLINGSMÖJLIGHETER OMBORD

Den nya 10-tums HD-pekskärmen som är utrustad med nya Peugeots infotainmentteknologi i-Connect erbjuder uppkopplingsmöjligheter och skapar en personlig upplevelse tack vare:
 

 


Res utan stress med connected navigationMed Peugeot i-Connect Advanced, tillgänglig som tillvalsfunktion i Active Pack-versionerna. Connected navigation inbegriper naturlig språkigenkänning.  med naturlig röstigenkänning, inklusive automatisk kartuppdatering och realtidsinformation om trafik och fartkamerazoner från TomTom TrafficTomTom®-tjänster, vilka är tillgängliga beroende på marknad, kan visa all viktig körinformation i realtid: trafik i realtid, bensinstationer, parkeringar, väder, lokala sökningar och fartkamerazoner av TomTom-tjänster (i enlighet med nationell lagstiftning). Alla dessa tjänster ingår i ett 3-årigt abonnemang som kan förlängas eller därefter förnyas online mot avgift..

HEAD-UP DISPLAY

Tack vare en digital 10 tums head-up display visas användbar körinformation, utan att föraren behöver släppa vägen med blicken. Den nya ultramanövrerbara kompakta ratten är utrustad med reglageRatten är utrustad med reglage och spakar som underlättar åtkomst till skärminställningar, pekskärmen och bilens huvudfunktioner (navigation, radio, telefon, förarassistanssystem, osv.)  för att konfigurera displayens och pekskärmens innehåll och visningsläge. 

NY MITTKONSOL

Den nya mittkonsolen med modern och användarvänlig design innefattar en ny styrning av den automatiska 8-växlade växellådan EAT8 med den nya e-toggle växelväljaren.Beroende på motor. Nya Peugeot 308 SW kan även vara utrustad med en 6-växlad manuell växellåda BMV6.  samt ett nytt, effektivare och kompakt luftkonditioneringssystem.

Fordonets alla dynamiska reglage är placerade inom räckhåll på förarsidan.

Utan en synlig växelspakDen nya e-toggle växelväljaren. För motorer utrustade med styrning av den automatiska växellådan EAT8., tillhandahåller konsolen mer förvaringsutrymmeTvå mugghållare och upp till 14 L förvaringsutrymme.  såväl som ett dedikerat utrymme för trådlös laddningInduktionsladdning för enheter som är kompatibla med Qi-standarden. Som standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version.  av din smartphone. 

 

KOMFORT OMBORD

Den längre och lägre Peugeot 308 SW har designats för att erbjuda den bästa kombinationen av funktionalitet och invändigt utrymme för alla passagerare.

Sitt bekvämt i de AGR-märktaAktion Gesunder Rücken (Tysk organisation för rygghälsa): Tysk märkning som tilldelas för ergonomi och olika inställningar. Som standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version. uppvärmda framsätena med massagefunktionSätena med massagefunktion är utrustade med åtta pneumatiska fickor, vilka erbjuder fem massageprogram. Som standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version., ta in kvaliteten hos de material som valts ut för den invändiga inredningen och klädselnSom standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version. Läder och övriga material: för ytterligare information om läderklädsel, se tekniska specifikationer hos återförsäljare och på Peugeot.se., såsom teknikstickningar i Alcántara®-stil, präglat läder eller färgat Nappaläder. 

MER ÄN VÄLBEFINNANDE

Säkerställ luftens kvalitet och filtrering i kupén med Clean CabinFiltreringssystem för inkommande luft och passagerarutrymmet. Tillgänglig som standard i GT-versionerna.-systemet. 

Välj mellan de åtta belysningsalternativenTillgänglig som standard från nivå Allure Pack och upp.  beroende på dina preferenser och ditt humör.

Njut av kvaliteten hos det högkvalitativa Hi-FiFocal® är ett världsledande franskt varumärke för högtalartillverkning. Som tillval eller inte tillgänglig beroende på version.-ljudsystemet Focal®, utrustat med 10 högtalare, en ny 12-kanals förstärkare och ARKAMYS digitala ljudbearbetning, för skarpt och sofistikerat ljud.
POWER OF CHOICE

PERFEKT PASSFORM

Låt dig förföras av Peugeot 308 SW och ge dig själv friheten att välja en motor som passar dig: 

  • Som plug-in hybrid ger Peugeot 308 SW dig frihet att resa vart du vill, inklusive till områden med särskilda miljözoner och bestämmelser. 
  • Förbränningsmotor – välj mellan kraftfulla och effektiva bensin- eller dieselmotorer EURO6, vilka är utrustade med Stop&Start-funktion. 

 

TJÄNSTER SOM FÖRENKLAR DITT ELEKTRISKA LIV

Res tryggt och säkert med den kostnadsfria appen MyPeugeot, där du på distans kan hantera laddning av eller förinställa temperaturen i din Peugeot 308 SW. MyPeugeot ger även tillgång till ett snabbt och smidigt gränssnitt för assistans, underhåll och service samt bilens status.  

 

TEKNIK
STÖRRE KÖRGLÄDE ÄN NÅGONSIN

Njut av att manövrera Peugeot 308 SW, och av enkelheten och nöjet att sitta bakom ratten.

Upplev semi-autonom körning, tack vare kombinationen av den adaptiva farthållarenSom standard, tillval, eller inte tillgänglig beroende på version. med Stop and Go-funktionMed EAT8 automatisk växellåda. och den aktiva filhållningsassistentenSom standard, tillval, eller inte tillgänglig beroende på version.


För att förbättra din säkerhet och komfort, är ett stort antal förarassistanssystem av senaste generation tillgängliga, tillsammans med ny utrustning, inklusive: 

OPTIMERA RÄCKVIDDEN

För att optimera och anpassa din körning så kan du välja körläge efter din resa eller preferenser. Peugeot 308 SW Plug-in Hybrid erbjuder tre körlägen: 

  • El: gör att du kan köra helelektrisktElläget aktiveras som standard när bilen startas.  i upp till 135 km/h.  
  • Hybrid: gör att du kan optimera energianvändningen genom att alternera mellan elektrisk och bensin-/dieselkörning. 
  • Sport: utnyttjar all effekt i bensin-/dieselmotorn och elmotorn för maximal dynamisk prestanda.
REGENERATIV BROMSNING
Med det regenerativa bromssystemet i Peugeot 308 SW Plug-In Hybrid kan tillgänglig energi återvinnas under bromsning och fartminskning när foten flyttas från gaspedalenDenna decelerationsenergi, vilken normalt sett går förlorad i bensin- och dieselversioner, laddar batteriet i din Peugeot 308 SW Plug-In Hybrid.. Denna åtgärd gör att föraren delvis kan ladda upp högspänningsbatteriet och öka fordonets elektriska räckvidd.

Bromsfunktionen kan aktiveras med hjälp av reglaget placerat på förarens sida av mittkonsolen, för att fordonet ska kunna sakta ned utan att bromspedalen trampas ned.  Genom att den fungerar som en motorbroms, bidrar den till att ladda batteriet.
LITIUMJONBATTERI (240-400 V)

I helelektriskt läge kan du resa i upp till 60 km (WLTP)Preliminära uppgifter som endast ges som information och med förbehåll för pågående WLTP-certifiering. Räckvidd upp till 60 km beroende på vilka tillval som finns installerade i bilen. Räckvidden kan variera beroende på faktiska användningsförhållanden (väderleksförhållanden, körstil osv.) . Högspänningsbatteriet har en kapacitet på 12,4 kWh och är placerat under baksätena, utan att det påverkar rymligheten eller volymen i bagageutrymmet.

Med funktionen e-Save kan föraren spara en reserv av elektrisk energi, vilken kan användas när som helst under en resa, i synnerhet när man närmar sig en miljözon, i de städer där dessa finns.

Batteriet har en garanti på åtta år eller 160,000 km för 70 % av dess laddningskapacitet.

 

MOTORER

PLUG-IN HYBRID

RÄCKVIDD & LADDNING

Litiumjonbatteriets kapacitet i Peugeot 308 SW Plug-In Hybrid gör att du kan köra upp till 60 km i elektriskt läge, enligt WLTPInväntar WLTP-godkännande (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure) WLTP-protokollet ger användaren en mer exakt och realistisk bild av räckviddsvärdena i enlighet med fordonets faktiska användning.

 

Beräknade fulla laddningstider för din Peugeot 308 SW Plug-In Hybrid:

BENSIN & DIESEL

Tre bensinmotorerWLTP-certifiering pågår., 1,2 L 3-cylindriga motorer:

 

DieselmotorWLTP-certifiering pågår., 1,5 L 4-cylindrig motor:

• BlueHdi 130 S&S EAT8EAT8: Effektiv automatisk överföring 8 – 8-växlad automatisk växellåda.

 

Dessa senaste generationens EURO6WLTP-certifiering pågår. -bensin eller dieselmotorer med låga CO2-utsläpp, utrustade med Stop & Start-teknologi, erbjuder bränslebesparingar, körglädje och högklassig prestanda.  

 
 
Räkna ut din uppskattade räckvidd

 

Räckvidden kan skilja något beroende på när bilen är producerad.

 
 
Räkna ut din uppskattade räckvidd
 
Räckvidden kan skilja något beroende på när bilen är producerad.
Räckvidden är angiven enligt WLTP-körcykeln och är uppskattade uppgifter som endast tillhandahålls i informationssyfte, enligt certifiering och som kan variera beroende på verkliga användningsförhållanden. Mer information får du hos din återförsäljare.
 
MÅTT

EXTERIÖRA MÅTT

 

 

BAGAGEUTRYMME

 

  • 608 liters bagageutrymme med framsätena uppfälldaI bensin- och dieselversioner. 
  • Upp till 1 634 liter med baksätena nedfällda
  • Betydelsen av plug-in-hybridbatteriets placering = -60 liter
 
PRISLISTA
I pris- och produktfakta hittar du alla priser, utrustningsnivåer och tillval för Peugeot 308 SW och 308 SW Plug-In Hybrid.

 

TILLBEHÖR