Hoppa till innehåll
508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

PEUGEOT 508 SPORT ENGINEERED

Effekt: 360 hk - 520 Nm

Från 0 till 100 km/h på 5,2 sekunder

FörbrukningVid blandad körning (WLTP).2,03 l/100 km

CO2-utsläppVid blandad körning (WLTP).40 g/km

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Det är dags för en ny era. Peugeot Neo-Performance är här. Peugeot 508 Sport Engineered är utformad med föraren i åtanke – njut av en ergonomisk förarplats med snabb åtkomst till alla digitala verktyg som är smart placerade. Du har full kontroll. 

 

EN UPPLEVELSE FÖR ALLA SINNEN

Njut av en estetik som kombinerar effektivitet med ett karismatiskt uttryck.

Peugeot 508 Sport Engineered utmärker sig med sin kraftfulla och självsäkra stil, som signalerar modellens höga prestanda. 

 

 

FÖRARPLATSEN

FÖR MAXIMAL KÖRGLÄDJE

 

Oändlig anpassning av förarupplevelsen med alla möjligheter i Peugeot i-Cockpit®.

Njut av den smidiga och kompakta ratten och kör utan att ta blicken från vägen med den nya head-up-displayen, som visar all viktig information i ögonhöjd.

UTVECKLAD FÖRARUPPLEVELSE 

 

Varje detalj i interiören, från instrumentbrädan till golvmattorna och armstöden – Peugeot 508 Sport Engineered bär distinkta, eleganta och sportiga kännetecken.  

KAPACITIV PEKSKÄRM

 

Tack vare förarmiljön Peugeot i-Cockpits smart placerade gränssnitt, kan du båda köra och kommunicera medan du håller dig fokuserad på vägen.

Försedd med grafik som är karakteristisk för PEUGEOT SPORT ENGINEERED, kan head-up displayen på 12,3-tum och den 10-tums kapacitiva HD-pekskärmen anpassas så att motorns varvtal eller energiflöde visas, vilket innebär att motorns tillstånd bättre kan övervakas.

FOCAL® PREMIUM Hi-Fi LJUDSYSTEM

Njut av Hi-Fi-ljud med hög precision från FOCAL® PremiumFocal® är ett världsledande franskt varumärke för tillverkning av högtalare..

Ljudsystemet ger ett rent och detaljerat ljud för alla som vill ha hög ljudkvalitet. 10 högtalare – 1 mitthögtalare, 4 diskantelement, 4 woofers, 1 subwooferDiskant, woofer, subwoofer är högtalare som ger ljudspektrats skarpaste medelfrekvenser, respektive lägsta frekvenser. – utspridda i passagerarutrymmet, ger en rik och dynamisk ljudupplevelse, vilken utvidgar gränserna för vanliga HiFi-anläggningar i bilar.

KOMFORTSÄTEN

 

Upplev enkelheten och premiumkänslan från materialen när du sitter bekvämt i sätena, som har justerbart “comfort-fit”-stöd, samt värme och massagefunktion.

Sätesklädseln erbjuder en unik kombination av skinn och tyg i Alcantara, samt nappaläder med elegant finish och dubbla stickningar i Kryptonite och Tramontane.

EN RATT MED KÄNSLA

 

Upplev den kompakta ratten med perforerat smidigt narvläder och dubbla stickningar i Kryptonite. Detta förstärks i sin tur av ett glanssvart inlägg med PEUGEOT SPORT ENGINEERED:s signatur – de tre klorna.

TEKNIK

PEUGEOT SPORT INSIDE

För att ge dig respons, flexibilitet och körnöje på högsta nivå har all expertis inom Peugeot SportI över 10 år har Peugeot Sport utvecklat sin förstklassiga hybridelektriska teknologi i tävlingssammanhang och ute på vägarna. Efter projekten 908 HY, 908 HYbrid4, 308 RHybrid och 208 FE är Neo-Performance nu tillgänglig för alla i och med lanseringen av Peugeot 508 Sport Engineered, som från 2022 stöds av ett nytt uthållighetsprogram från WEC.  samlats i en och samma design – Peugeot 508 Sport Engineered har förstklassig teknik, hänförande utseende och är utrustad med senaste generationens förarassistanssystem från Peugeot.

PEUGEOT SPORT EXPERTISE

 

Peugeot Sport Engineered-serien erbjuder den perfekta kombinationen av kraftfullt sportig prestanda och innovativ teknik, som utnyttjar all expertis från Peugeot Sport för att skapa en ny typ av banbrytande prestanda: Neo-Performance.

Med de sportiga 20 tums-fälgarna Exxar, ett högpresterande chassi med adaptiv fjädring, kraftfull bromsning och optimerade inställningar tillhandahåller den laddningsbara Peugeot 508 Sport Engineered en spektakulär effektivitet.

EN NY UPPLEVELSE I NEO-PERFORMANCE

 

Njut av följande prestandanivåerUppgifter med endast föraren ombord. bakom ratten i Peugeot 508 Sport Engineered:

 • Från 0 till 100 km/h på 5,2 sekunder
 • Från 80 till 120 km/h på 3 sekunder
 • Tusen meter med stopp-start-funktionen på 24,8 sekunder
 • Maxhastigheten begränsad till 250 km/h på godkända vägar

 

Peugeot 508 Sport Engineered har en total effekt på 360 hk och ett maximalt vridmoment på 520 Nm.

NIGHT VISION

 

För optimerad körsäkerhet i mörker eller när sikten är dålig upptäcker en infraröd kamera fotgängare eller djur framför bilen. Bilden visas i ditt synfält på instrumentpanelen och en varningssignal hörs.

DRIVE ASSIST PLUS

Anpassar automatiskt hastigheten till framförvarande fordon för att upprätthålla ett konstant avstånd. Det bidrar till att behålla placeringen i körfältet som föraren har valt och ökar tryggheten på vägarna.

OPTIMERA RÄCKVIDDEN

Fem körlägen finns tillgängliga för att anpassa körningen efter dina behov, inklusive fyra hybridlägenKomfort, Sport, Hybrid, 4WD.  och ett elektriskt läge:
 

 • Elektriskt läge ger dig frihet att köra omkring i staden och i gröna zoner tack vare batteriet som låter dig köra upp till 130 km/h med en räckvidd på 42 km.
 • 4WD-läge, med fyrhjulsdrift kan du känna dig trygg även på vägar med dåligt väggrepp.
 • Sportläget tillför extra värme- och elektrisk kraft med omedelbar respons vid acceleration och omstart.
 • Hybridläge innebär växelvis körning med elmotor och bensinmotor för att optimera energianvändningen.
 • I Komfortläge är körningen identisk med hybridläge medan det även ger större flexibilitet vid stötdämpning för mer mångsidig användning.

ÅTERVINN RÄCKVIDD MEDAN DU BROMSAR

 

Det högeffektiva och regenerativa bromssystemet “i-Booster” gör att den tillgängliga energin återvinns under inbromsning eller fartminskning, när foten lyfts från gaspedalen. Detta laddar i sin tur delvis upp batteriet och utökar räckvidden.

Utöver att återvinna elektrisk energi har “i-Booster”-systemet, som är utvecklat för hybridbilar, optimerats av Peugeot SPORT för att ge en effektiv inbromsningsupplevelse.

 

LADDA HEMMA ELLER PÅ JOBBET

 

Du kan fulladda batteriet i 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED snabbt och säkert vid en laddbox – på endast 1,5 timmar med en laddbox på 7,4 kWMed standard ombordladdare med en effekt på 7,4 kW..

LADDA PÅ OFFENTLIGA LADDPLATSER

 

Ett brett nätverk på över 220 000 offentliga laddstationer där du kan ladda din hybridbil är tillgängliga i Europa.

CONNECTED SERVICES

MYPEUGEOT®

Med appen MyPeugeot kan du när som helst och var som helstMed förbehåll för tillgång till mobilnät. få information om din plug-in hybrid.
 

 • Hålla koll på din bils status.
 • Enkel och smidig tillgång till assistans.
 • Hantera din bils underhåll och service.
 • Hantera laddningen av ditt batteri och temperaturen i kupén.
 • Kontrollera och planera din laddning när det är lite trafik, direkt från din smartphone.

e-Fjärrstyrning

 

Styr och planera bilens laddning direkt från din smartphone. Du kan också reglera temperaturen i bilen.