COVID19-information LÄS MER

SÄKERHET

BACKKAMERA

/image/80/0/peugeot_traveller_layout4-2.77800.jpg

Backkamerani aktiveras automatiskt när backväxeln läggs i. Den erbjuder ett flygfoto i 180° över backzonen för din bil och dess omgivning. Backvyn innehåller linjer för guidning som följer med när du svänger med ratten. Om det finns eventuella hinder bakom din PEUGEOT Traveller, utför systemet automatiskt en inzoomning, som kompletteras av andra vyer genom några enkla kommandon.

AVLÄSNING AV SKYLTAR OCH HASTIGHETSBEGRÄNSNINGAR

Den multifunktionella kameran känner igen hastighetsskyltar och informerar dig om den aktuella hastighetsbegränsningen i kombination med/eller på head-up-displayen. Du rekommenderas ställa in den avlästa hastigheten på din farthållare eller fartbegränsare om den är aktiverad.

AUTOMATISK VÄXLING TILL HELLJUS

Det intelligenta systemet är aktiverat på natten och växlar automatiskt över från helljus till halvljus och omvänt när andra fordon detekteras av kameran.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Active safety Brake tillhör en ny generation av automatiska nödbromssystem vid detektering av en överhängande risk för kollision. Kameran och radarn detekterar fasta eller rörliga hinder. Då inbromsning inte sker eller vid otillräcklig inbromsning av föraren, iscensätter systemet en inbromsning i förarens ställe. Systemet gör det alltså möjligt att undvika kollision om hastigheten är lägre än 30km/h eller att minska effekterna därav.

AVÅKNINGSVARNARE

/image/80/4/peugeot_traveller_layout4-6.77804.jpg

Varningssystemet möjliggör detektering av oavsiktligt överskridande av heldragna eller streckade linjer om körriktningsvisaren inte är aktiverad. Varningen med ljud och bild är särskilt användbar när föraren är trött eller tillfälligt tappar koncentrationen.

DÖDAVINKELVARNARE

Tack vare 4 sensorer placerade i den främre och den bakre stötfångaren på din kombiversion, varnar dödavinkelvarnareni föraren under körning om det finns ett fordon i döda vinkeln på höger eller vänster sida. En symbol tänds då i en av ytterbackspeglarna eller på displayen för att varna dig.

AIRBAGS

/image/84/2/peugeot_traveller_galerie-22-2.77842.jpg

PEUGEOT Traveller kan vara utrustad med 6 airbags, varav 2 främre airbags, 2 sidoairbags och 2 krockskyddsgardineri på rad 2 och 3 för att skydda huvudet på passagerarna bak.

EURO NCAP-TEST

Kombinationen av ett stort utbud av säkerhetsutrustning, en ny plattform och en förstärkt struktur, har bidragit till att ge PEUGEOT Traveller 5 stjärnor i Euro NCAP:s tester.