Hoppa till innehåll
Nya 408:s "The Sphere"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EN OVÄNTAD UPPVISNING

UPPTÄCK NYA PEUGEOT 408 FRÅN ALLA HÅLL

EN OVÄNTAD UPPVISNING

Discover how we took the new 408 for a spin.

THE SPHERE

ALLA DETALJER UR VARJE VINKEL

”The Sphere” är en totalt oväntad upplevelse skapad för att visa den överraskande designen hos nya Peugeot 408 ur varje vinkel. Vad är upp? Vad är ner? Hur kan nya Peugeot 408 snurra upp och ner, eller röra på sig på så överraskande sätt? Svaret är den här oväntade installationen som trotsar tyngdlagen. En överraskande uppvisning som är precis lika imponerande som bilen själv.

DEN ÖVERRASKANDE NYA PEUGEOT 408

Nya Peugeot 408 karakteriseras av imponerande och överraskande design i enlighet med dynamiken från en halvkombi. Modellen är modern, elegant och sticker ut på vägen. Sportig design med svepande linjer, förhöjd markfrigång med bibehållen höjd, allt förstärker de aerodynamiska och estetiska kvaliteterna ur varje vinkel.

HUR SKAPADES THE SPHERE?

Det är inte lätt att trotsa tyngdlagen och rotera en bil i verklig storlek så den är synlig ur alla vinklar. Peugeots begåvade team av ingenjörer, tekniker och designers arbetade tillsammans för att skapa ”The Sphere” och övervinna oväntade utmaningar. Ett vackert föremål som lyfter upp nya Peugeot 408 som om modellen var viktlös, och visar upp hela bilen så att den kan upptäckas ur alla vinklar.

KONCEPTET

Peugeot 408 är fantastisk från alla håll. Och för att kunna visa upp modellen på rätt sätt behövde Peugeot trotsa tyngdlagen och skapa en uppvisning som enkelt kunde rotera bilen i alla lägen och visa dig designen ur alla vinklar. Självklart skulle det vara lika utmanande som bilen själv. Därför togs koncepten ”The Sphere” fram.
STEG 1: 3D-MODELLERING
Peugeots team började med en serie 3D-modeller för att visualisera idén och testa om den kunde bära upp hela karossen på nya Peugeot 408 i alla vinklar. Sedan tog de fram en serie modeller i liten skala för att förfina designen.
STEG 2: TILLVERKNING
När form möter funktion på oväntade sätt går det att få oväntade resultat.  Det krävdes både innovativt tänkande och oväntade lösningar för att tillverka "The Sphere" och att få den att fungera såväl fysiskt som estetiskt.
STEG 3: INSTALLATION
Ett vackert föremål kräver lika vacker omgivning, och Louvre-Lens är just det. Se hur installationen av "The Sphere" på denna speciella plats behöver planeras från alla vinklar.

STRUKTUR

Hela strukturen är tillverkad av höghållfast stål med en finish av skyddande silverfärgad epoxi. Den transparanta bubblan/sfären är gjord av flexibel PVC, vilket gör det möjligt att använda diskreta luftfläktar som håller bubblan uppblåst och samtidigt knappt syns. 

TEKNIK

De två stora bågarna (5,1 meter i diameter) sätts i rörelse med hjälp av ett fyrhjulssystem som drivs av elmotorer. Den största delen av kraften används för att rotera sfären och behålla tyngdpunkten samtidigt som den roterar i jämn takt.  

TEAM

Ett begåvat team av konstnärer, ingenjörer och tekniker från studion Superbien i Paris, tog idén från "The Sphere" och gjorde den till en häpnadsväckande verklighet som ser ut att trotsa tyngdlagen. Studion specialiserar sig på att skapa vackra, oväntade och unika installationer. 

DEN UNIKA PLATSEN

Louvre-Lens är en slående vacker plats med toppmodern estetisk känsla.  Den eleganta byggnaden med välvda fasader i glas och aluminium är modernt vacker som lever upp till storheten hos originalet i Paris. Den oväntade designen och häpnadsväckande intrycket gjorde byggnaden till den perfekta platsen för premiären för nya Peugeot 408.