Hoppa till innehåll
Årets bil 2020 är Nya Peugeot 208

ÅRETS BIL 2020 ÄR NYA PEUGEOT 208

Europa har talat. Vinnaren av Årets bil 2020 är nya Peugeot 208 som vann över 35 olika nya bilar från hela världen. Peugeot Sveriges produktchef Magnus Norrby är mycket nöjd och pekar ut möjligheterna att välja mellan elmotor och konventionella motorer som en av anledningarna till vinsten.
"Att nya Peugeot 208 vann den anrika tävlingen Årets bil 2020 och besegrade ett starkt startfält på 35 bilar är givetvis fantastiskt och samtidigt ett bevis på att Peugeot verkligen gör kvalitetsbilar som är uppskattade över hela Europa."

– Nya Peugeot 208 ligger helt rätt i tiden för den europeiska och kanske ännu mer för den svenska marknaden eftersom den finns både som en elbil och med konventionella förbränningsmotorer. Intresset för just elbilen nya Peugeot e-208 är rekordstort i Sverige men samtidigt är det många kunder som fortfarande föredrar konventionella motorer och därför är det fantastiskt att vi kan erbjuda båda dessa valmöjligheter, säger Magnus Norrby, produktchef för Peugeot i Sverige, och fortsätter:

 

–  Att nya Peugeot 208 vann den anrika tävlingen Årets bil 2020 och besegrade ett starkt startfält på 35 bilar är givetvis fantastiskt och samtidigt ett bevis på att Peugeot verkligen gör kvalitetsbilar som är uppskattade över hela Europa.

 

Nya Peugeot 208 kan fås i flera utföranden med bensin-, diesel- eller elmotor och i utrustningsnivåer som går från Active för de som behöver en bra bil till ett bra pris, till GT där i princip allt är standard, bland annat utrustning som tredimensionell instrumentpanel och innovativa förarassistanssystem.

 

– Vi har gjort nya Peugeot 208 extremt tillgänglig på den svenska marknaden oavsett vad ditt behov är. Elbilsversionen kommer gå att privatleasa i 12 månader så att alla som vill testa att köra elektriskt ska kunna göra det, medan vanliga förbränningsmotorer går att få från 2 199 kronor i månaden i 36 månader, säger Magnus Norrby.

 

Sedan tävlingen Årets bil infördes 1964 har Peugeot totalt vunnit sex gånger varav de tre senaste vinsterna sedan 2014.

 

– Peugeot är ett bilmärke att räkna med som har kommit att symbolisera teknisk kvalitet, framstående design och innovativ teknik. Prova nya Peugeot 208 så får du se själv. Jag lovar att du inte kommer att bli besviken, avslutar Magnus Norrby, produktchef för Peugeot i Sverige.