Hoppa till innehåll
Nya Peugeot 308 - nästa generation från Peugeot

NYA PEUGEOT 308 – NÄSTA GENERATION FRÅN PEUGEOT

Peugeot presenterar nya Peugeot 308 – den första modellen som bär den nya logotypen och nästa version av framgångsrika Peugeot 308. Ny teknik och ny design präglar nya Peugeot 308, som även erbjuds som plug-in hybrid.

När den tidigare generationen av Peugeot 308 lanserades 2014 blev den en omedelbar succé och tilldelades bland annat det prestigefulla priset Årets Bil. Nu presenteras helt nya Peugeot 308, med ny design och ny teknik, och både som plug-in hybrid och med förbränningsmotorer.

 

 

Ny design, ny logotyp och nytt formspråk

Nya Peugeot 308 är den första modellen med den nya logotypen i emblemet, som nu består av en svart sköld med Peugeots lejon i mitten. Emblemet är placerat fram mitt i grillen, centrerat under de bakre strålkastarna, samt på främre sidorna snett under backspeglarna.

 

Hjulbasen på nya Peugeot 308 är 55 mm längre och höjden 20 mm lägre. De nya dimensionerna erbjuder därmed både en större invändig rymlighet för passagerarna i baksätet, och en ny design på motorhuven.

 

Nya Peugeot 308 har optimerats för att skapa bättre aerodynamik, och för att ytterligare förstärka det nya designspråket är de främre och bakre strålkastarna direkt igenkännbar med Peugeots kloliknande utseende. Den senaste LED-tekniken finns också tillgänglig i strålkastarna, både fram och bak, vilket optimerar sikt och ljus under exempelvis mörkerkörning.

 

 

Senaste generationen förarteknik

Nya Peugeot 308 är utrustad med den senaste generationen teknik. Interiört har förarmiljön nya Peugeot i-Cockpit fått ett nytt modernt utseende, exempelvis på pekskärmen och reglagen i mittkonsolen. Den kompakta ratten, kombinerat med de smart placerade och högupplösta skärmarna, ger föraren optimerad ergonomi under körningen.

 

Infotainmentsystemen i nya Peugeot 308 erbjuder en uppkopplad upplevelse, där nya i-Connect håller föraren ansluten till bilens funktioner – som exempelvis navigation och körinformation. Nya förarsystem ger även körupplevelsen en helt ny dimension av trygghet och komfort, med allt från parkeringsassistans, ny farthållarteknik och filhållningskontroll.

 

 

Power of Choice – nu även som plug-in hybrid

Peugeot bygger vidare på sin Power of Choice-strategi som innebär att valet av modell inte styrs av drivmedel. I stället väljs först modell och sedan drivmedel.

 

Nya Peugeot 308 erbjuds som plug-in hybrid med 180 eller 225 hästkrafter. Bensinmotorerna finns med 110 eller 130 hästkrafter, automat eller manuell växellåda, och dieselmotorn med 130 hästkrafter, automat eller manuell.