Hoppa till innehåll
Nya Peugeot 5008 - en snygg sjusitsig SUV från Peugeot

NYA PEUGEOT 5008 – EN SNYGG SJUSITSIG SUV FRÅN PEUGEOT

Nu behöver du inte längre välja mellan en rymlig eller en snygg bil. Nya Peugeot 5008 är en sjusitsig SUV som har plats för både bagage och upp till sju personer. Produktchef Magnus Norrby berättar mer om varför Peugeots nya SUV är perfekt för familjen.

– Har du stor familj, eller behöver du bara en rejäl SUV med gott om plats för bagage och ibland möjligheten att skjutsa fler än fem människor? Då är nya Peugeot 5008 perfekt för dig, säger Magnus Norrby, produktchef för Peugeot Sverige.

 

Nya Peugeot 5008 är storasyskonet i Peugeotfamiljen och har sittplatser för upp till sju personer. Som SUV är den även försedd med kraftfulla motorer och ett robust utseende – samtidigt som Peugeots snygga form och design genomsyrar både utsidan och den invändiga miljön.

 

 

Design & tillägget ”Black Pack”

Nya Peugeot 5008 har ett nytt spännande utseende som framför allt märks av på fronten där en ny bred grill tillsammans med nya LED-strålkastare skapar ett modernt och kraftfullt uttryck. Som på övriga modeller pryds motorhuven av modellnumret.

 

– Det ska synas att du kör i en Peugeot och därför har nya Peugeot 5008 helt nya 3D-LED-lampor bak med Peugeots distinkta utseende, likt tre ”lejonklor”. För lite extra krydda finns dessutom designtillägget ”Black Pack”, med unika, svara 19-tums fälgar samt svarta kromdetaljer – perfekt för den som vill ha lite mer attityd, säger Magnus Norrby.

 

 

Komfort och teknik

Nya Peugeot 5008 har en helt digital förarmiljö – Peugeot i-Cockpit – som består av en instrumentpanel integrerad i en display ovanför ratten. En stor pekskärm är också placerad i mittkonsolen och genom den kan du styra bilens funktioner.

 

– Peugeot har satsat otroligt mycket på förarkomfort och teknik, vilket är extra tydligt i nya Peugeot 5008. Ny smart teknik som Night Vision hjälper föraren upptäcka fotgängare och djur utanför strålkastarnas räckvidd. Advanced Grip Control anpassar styrning och körning efter underlag, vilket underlättar på utmanande vägar, säger Magnus Norrby.

 

 

Hela familjen får plats

Nya Peugeot 5008 är mer modifierbar än någonsin och det invändiga utseendet kan förändras efter behov. Sittplatserna kan justeras från sju till en, vilket i sin tur gör bagageutrymmet otroligt flexibelt, med en lastförmåga på upp mot 1 940 liter.

 

– Den stora fördelen med nya Peugeot 5008 SUV är rymligheten och möjligheten att välja ditt eget utrymme. Inte ska du behöva köpa en större minibuss för att få plats med mer, och fler. Nya Peugeot 5008 löser det där åt dig, och är dessutom riktigt snygg också – en perfekt SUV helt enkelt, avslutar Magnus Norrby, produktchef på Peugeot Sverige.