Hoppa till innehåll
Nya Peugeot e-Expert - nu gör Peugeot transportbilen elektrisk

NYA PEUGEOT E-EXPERT – NU GÖR PEUGEOT TRANSPORTBILEN ELEKTRISK

Från elektriker och installatörer till hantverkare – nu gör Peugeot det möjligt för alla som kör en transportbil att gå över till 100 % elektrisk drift utan att förlora lastvikt, utrymme eller komfort, och dessutom spara på både miljön och plånboken. Nya Peugeot e-Expert är klassledande inom räckvidd och prestanda, och en ny kraft på transportbilsmarknaden.

– På Peugeot tycker vi att det ska vara möjligt för alla transportbilsförare som vill köra elektriskt att göra det utan att förlora prestanda och kapacitet. Och elektriska nya Peugeot e-Expert som vi nu lanserar gör inte det. Den klarar av samma saker som våra bensin- eller dieseldrivna transportbilar, plus att den ger tyst och behaglig körning tack vare elmotorn, säger Patrik Hansson, produktchef på Peugeot Sverige.

 

Nya Peugeot e-Expert är den mellersta av Peugeots transportbilar rent storleksmässigt och kommer valbar i tre olika längder med en total volym på upp till 6,1 m3 och en lastkapacitet på över 1 100 kg. Den låga höjden på 1,9 m gör att nya Peugeot e-Expert smidigt kan användas överallt i staden – och i annars svåråtkomliga utrymmen som parkeringshus.

 

 

Motorer och räckvidd

Elmotorn i nya Peugeot e-Expert har en kraft på 100 kW (136 hk) och ett omedelbart vridmoment som direkt märks av vid acceleration. Transportbilen har två tillgängliga batteristorlekar – ett på 50 kWh och ett större på 75 kWh – som ger en räckvidd på upp till 330 km.

 

– Vi har faktiskt marknadens bästa räckvidd på 33 mil med det stora batteriet och det innebär att du kan ta dig fram och tillbaka från ett jobb som ligger över 15 mil från din startpunkt, säger Patrik Hansson.

 

 

Körhjälpmedel och elektrisk design

Nya Peugeot e-Expert utmärker sig med design som symboliserar den elektriska rörligheten. Till exempel är Peugeotemblemet och modellmärkningen prydd med utstickande accentfärger. Kupén präglas av ett nytt mätarhus och reglage anpassade för eldrift.

 

– Självklart ska det synas att du kör elektriskt och förutom designen har även andra saker utformats för eldriften. Exempelvis sitter laddningsuttaget lättåtkomligt framför förardörren, säger Patrik Hansson.

 

Nya Peugeot e-Expert är välutrustad från start med en elektrisk automatlåda och den senaste generationen förarhjälpmedel. Allt från aktiv säkerhetsbroms till automatisk aktivering av dina strålkastare och smidig backkamera både tryggar och underlättar din körning.

 

 

Spara pengar och miljön

Att köra elektriskt är också bra för plånboken och miljön. Nya Peugeot e-Expert avger noll CO2-utsläpp och har en låg energiförbrukning. 

 

– Elektriska transportbilar har på sikt lägre servicekostnader vilket innebär att sett till den totala ägandekostnaden är de väldigt fördelaktiga. Därför rekommenderar vi nya Peugeot e-Expert till alla som vill börja köra elektriskt och behålla fördelarna med en bra transportbil, avslutar Patrik Hansson, produktchef för Peugeot Sverige.