Hoppa till innehåll
Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid - Årets smartaste bilköp

PEUGEOT 508 SW PLUG-IN HYBRID – ÅRETS SMARTASTE BILKÖP

Riksförbundet M Sverige har utsett Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid till ”Årets smartaste bilköp 2020” och hyllar den som en prisvärd och miljösmart familjekombi.

– I år har vi utsett en laddbar familjekombi som är praktisk och miljösmart men som också har utstrålning och god komfort till ”Årets smartaste bilköp 2020”, säger Heléne Lilja, chef för kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige.

 

Peugeot lanserade under slutet av förra året sin stora hybridsatsning och påbörjade en elektrifiering av sitt modellprogram. Bland plug-in hybriderna är Peugeot 508 SW den trendigt designade och klimatsmarta familjekombin som både ger en härlig premiumkänsla och en trygg körupplevelse.

 

– Vi är mycket stolta över att få ta emot den här utmärkelsen av Riksförbundet M Sverige. Vi vet att vår laddhybrid är en fantastisk produkt och detta är verkligen en bekräftelse på det, säger Kristin Boissonneau-Gren, Commercial Manager för Peugeot Sverige.

 

 

Plug-in hybrid – det bästa av två världar

Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid är utrustad med både en elmotor och en bensinmotor, som kan drivas var för sig eller gemensamt i ett hybridläge. Det 100 % elektriska läget ger upp till 54 km i räckvidd och går smidigt över till bensinmotorn under längre körsträckor.

 

– När du kör elektriskt får du en otroligt tyst och härlig körupplevelse. Dessutom med en räckvidd som täcker de flesta vardagsbehov. Samtidigt ska alla självklart kunna göra den där längre utflykten eller jobbresan, och därför är det kombinationen av drivmedel som gör Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid så smart, säger Kristin Boissonneau-Gren.

 

 

Säkerhet och trygghet

Peugeot ligger i framkant med säkerhets- och förarsystem som underlättar och tryggar körningen. Hjälpmedel som adaptiv farthållare och aktiv filhållningsassistent hjälper dig att hålla hastigheten och säkert stanna innanför de vita linjerna.

 

– Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid är också utrustad med Night Vision. Det innebär att en kamera aktiveras under mörkerkörning och varnar för djur och människor utanför strålkastarnas räckvidd. Det ger lite extra trygghet nu under de mörkare årstiderna, säger Kristin Boissonneau-Gren.

 

 

Klimatsmart och kostnadseffektiv

Peugeots plug-in hybrider är klimatbonusberättigade på drygt 34 000 kr och har en årlig skatt på endast 360 kr. Dessutom har plug-in hybriderna lägre utsläpp när hybridläget används, och noll utsläpp i det 100 % elektriska läget.

 

– Att köra Peugeots plug-in hybrider ska vara både smart, enkelt och kostnadseffektivt, både för företag och för tjänstebilsförare som söker en välutrustad bil till ett bra pris. Men självklart också för familjen som vill ha hög komfort och som ser fördelarna med en laddhybrid, avslutar Kristin Boissonneau-Gren, Commercial Manager för Peugeot Sverige.