Hoppa till innehåll
Elektriska transportbilar med klimatpremie

Köp elektrisk transportbil från Peugeot – upp till 50.000 kr i klimatpremie

 

Peugeots transportbilar är alltid ett säkert val. Nu vässas dessutom erbjudandena ytterligare på både kontantköp och företagsleasing – tack vare den nya klimatpremien på upp till 50 000 kronor.

 

– Vi tycker så klart att det är mycket välkommet med en klimatpremie, men framför allt är det väldigt goda nyheter för alla våra Peugeot-kunder. Det här innebär att vi kan leverera ännu bättre erbjudanden till alla svenska företag, inte minst genom vår finansiella leasing som redan i dag är ett väldigt populärt val, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV på Peugeot i Sverige, och tillägger:

 

– Antalet kunder som väljer elektriskt från Peugeot fortsätter att växa för varje år som går och nu finns det ingen anledning att vänta längre, om man går och funderar på att ställa om. Jag rekommenderar alla företag att så snabbt som möjligt ta chansen och söka för att få det maximala stödet på 50 000 kronor.

 

 

Låga kostnader med Peugeot

 

Klimatpremien gäller vid köp av eldrivna lätta lastbilar och kan sökas av allt från privata företag till kommuner och regioner. Hos Peugeot går det att välja den innovativa modellen E-Expert, som är utrustad med modern teknik, en lång räckvidd och möjlighet till snabb uppladdning av batteriet.

 

Själva klimatpremien är baserad på prisskillnaden mellan en modell som är 100 procent elektrisk, och en jämförlig modell som är utrustad med förbränningsmotor.

 

– Det innebär att det blir en lägre prisskillnad mellan en transportbil med elmotor och en transportbil med förbränningsmotor. Samtidigt har Peugeots elektriska fordon låga drifts- och servicekostnader och en låg skatt på bara 360 kronor om året. Så det blir ganska snabbt en hel del pengar man sparar genom att välja el, säger Patrik Hansson.

 

Smidiga lösningar vid stora fordonsbehov

 

Hos Peugeot finns transportbilslösningar som passar alla – från den som behöver enstaka fordon, till storbeställningar. För dig som har behov av många transportbilar finns särskild expertis tillgänglig, som ordnar en snabb och smidig leverans oavsett var du befinner dig.

 

– Vi har lång erfarenhet när det kommer till att hantera stora transportbilsbeställningar, och då talar vi om 50 fordon eller fler. Hos Peugeot är vi experter på hela kedjan: från att transportbilarna beställs, till påbyggnation, dekalering och till sist även leveransen. Eftersom vi finns över hela landet kan vi leverera till återförsäljare i norr och söder, eller direkt till din verksamhet, säger Christian Rådh, försäljningsdirektör vid B2B. 

 

Så fungerar klimatpremien

 

Klimatpremien går att söka sedan den 13 februari hos Energimyndigheten och stödet uppgår till som mest 50 000 kronor. Från och med nästa år kommer stödet att sänkas stegvis, för att sedan avskaffas helt i oktober 2025.

 

– Just nu är ett perfekt tillfälle att gå över till el, och hos Peugeot kan du alltid hitta rätt elektriska transportbil för ditt företag. Vi kommer till exempel att lansera vår största modell Boxer i ett elektriskt utförande under 2024 och det innebär att vi har elektrifierat hela vårt transportbilsprogram, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV på Peugeot i Sverige, och avslutar:

 

– Hos Peugeot hittar du alltid elektriska transportbilar med den senaste tekniken, möjlighet att snabbladda batteriet, lång räckvidd och många andra finesser. Våra modeller är helt enkelt speciellt framtagna för alla proffs, och gör varje arbetsdag så smidig som möjligt. 

 

 

 

 


 

Fakta: Klimatpremie till transportbilsförare

 

Stödet gäller nya och helelektriska transportbilar som inte tidigare tagits i trafik, varken i Sverige eller utomlands.

 

Den stödberättigade kostnaden utgörs av prisskillnaden mellan en transportbil som är 100 % elektrisk och närmast jämförliga modell med förbränningsmotor. 

 

Så stort är stödet:

  • 13 januari 2024 – 31 december 2024: upp till 50 000 kronor.
  • 1 januari 2025 – 30 juni 2025: upp till 40 000 kronor.
  • 1 juli 2025 – 30 september 2025: upp till 30 000 kronor.

 

Läs mer om klimatpremien på Energimyndighetens hemsida här. 

Fakta: Klimatpremie till transportbilsförare

 

Stödet gäller nya och helelektriska transportbilar som inte tidigare tagits i trafik, varken i Sverige eller utomlands.

 

Den stödberättigade kostnaden utgörs av prisskillnaden mellan en transportbil som är 100 % elektrisk och närmast jämförliga modell med förbränningsmotor. 

 

Så stort är stödet:

  • 13 januari 2024 – 31 december 2024: upp till 50 000 kronor.
  • 1 januari 2025 – 30 juni 2025: upp till 40 000 kronor.
  • 1 juli 2025 – 30 september 2025: upp till 30 000 kronor.

 

Läs mer om klimatpremien på Energimyndighetens hemsida här.

 


 

Peugeot Finans Billån: finansieringsexempel via DNB Finans. 8,35 % rörlig ränta, effektiv ränta E-Expert 8,98 %, 36 mån. Uppläggningsavgift 695 kr, administrationsavgift 60 kr. Första förhöjd hyra: 137 876, restvärde: 224 055 kr och finansierat belopp inklusive avdrag för klimatpremie: 417 900 kr. Priset gäller inklusive rådande klimatpremie på 50 000 kr samt efter godkännande och utbetalning av Energimyndigheten. För specifik information om erbjudandet, kontakta din återförsäljare. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Vi reserverar oss för eventuella ändringar, avvikelser och fel.