COVID19-information LÄS MER
Peugeot elbilar
Peugeot elbilar

100 % elektrisk

Peugeots elbilar är en övergång till noll CO2-utsläpp. Våra elbilar kan uppfylla alla dina behov: ultrakompakt stadsbil, 5-sitsig familjebil, funktionellt fordon för kommersiellt bruk och mycket mer.

Peugeots 100 % elektriska fordon kombinerar innovativ design och utmärkt miljöprestanda med den allra senaste tekniken.

FÖRDELARNA MED PEUGEOTS ELBILAR

En ny körkänsla

Njut av körkomfort på en ny nivå tack vare de tysta motorerna och de minskade vibrationerna i Peugeots elbilar. Dessutom upptäcker du glädjen i att köra en elbil med enkel start och omedelbart vridmoment som ger tydlig acceleration utan växelbyten.

Tack vare den elektriska drivlinan avger Peugeots elbilar ingen CO2. De har en räckvidd på upp till 340 km (WLTP).

Uppnådda besparingar  

För att beräkna den totala kostnaden för ett fordon ska du inte bara väga in inköpspriset utan också kostnaden för energi (el eller bränsle), försäkring och fordonsunderhåll. En elbil från Peugeot ger en genomsnittlig förbrukningsvinst på 40 %, och underhåll som är upp till 30 % lägre än en bil med förbränningsmotor.

Enkel att använda

Säg adjö till bränslepumpar och gör ditt liv enklare med en elbil som laddas snabbt och intuitivt. Olika laddningslösningar gör att du när som helst kan hitta en laddningsstation var du än är.

Med appen MyPeugeot kan du även hantera vissa funktioner i din bil på distans.

UPPTÄCK VÅRT UTBUD AV ELBILAR

Peugeot e-2008

Peugeot e-2008 – En SUV som elbil

Upptäck denna nya och kompakta SUV i Peugeots elbilssortiment. Med ny design som betonar kraft och sportighet, och med nya Peugeot i-Cockpit 3D, kan du utforska den nya e-mobiliteten i Peugeot e-2008. Tack vare en räckvidd på 310 km enligt WLTPi-körcykeln blir bilen din oumbärliga kamrat på långa resor.

Peugeot e-208

Nya Peugeot e-208 – Elbilen för stadsmiljön

Upptäck denna nya citymodell i Peugeots sortiment av elbilar.  Med sin distinkta och moderna silhuett följer nya Peugeot e-208 med dig vart du än åker. Se den helt nya i-Cockpit® 3D som ger dig en ny och omslutande körupplevelse med projicering av din körinformation i ett hologram på instrumentpanelen.

Vanliga frågor

 • Hur laddas en elbil?
 • Hur optimerar jag räckvidden på min elbil?
 • Passar elbil för alla typer av resor?
 • Är elbilar dyrare än bilar med förbränningsmotor?
 • Är elbilar renare än bilar med förbränningsmotor?

Ladda hemma eller på kontoret

Privat laddning betyder att du laddar din elbil i hemmeti eller på din arbetsplats.

Denna typ av laddning är fördelaktig eftersom den erbjuder praktiska och ekonomiska lösningar.

Två typer av laddningar är möjliga: 

 • Du kan ladda din elbil i ett vanligt uttag (laddare 1,8 kW 8 A)


Om du vill minska laddningstiden kan du välja en laddboxi  i hemmet eller på arbetsplatsen. Full laddning kan uppnås på 8 timmar. Med en särskild kabel kan laddningstiden reduceras till 5 timmar.

Läs mer om att ladda hemma eller på kontoret

Laddning vid offentliga laddstationer

Liksom nätet av bensinstationer för förbränningsmotorer finns ett nät med laddstationer för elbilar. Detta viktiga nätverk växer kontinuerligt och snabbt. I dag finns det nästan 225 000 laddstationer i hela Europa.

För att snabba upp laddningen kan du välja mellan de snabba laddningspunkter som är kompatibla med våra bilar.

De offentliga snabbladdstationerna kan ladda 80 % av batteriet på 30 minuter.

Läs mer om offentliga laddstationer

Det finns många metoder och bra tips för att få ut så mycket som möjligt av din elektriska räckvidd.

 • Batterimätaren, håller konstant koll på din energikonsumtion och finns smidigt åtkomlig i instrumentpanelen.
 • Din smartphone, kan genom appen MyPeugeot styra och övervaka din laddning, samt justera temperaturen i kupén medan din bil laddas. På så sätt sparar du också på räckvidden.
 • Körlägen, som ECO och BRAKE kan optimera dina körförhållanden beroende på behov och situation.Tips för miljövänlig körning

 • Använd bromsläget: I stället för att alltid använda bromspedalen kan du använda motorbromssystemet som gör att energi kan återskapas och batteriet laddas under inbromsning och fartminskning.
 • Använd Eco-läge: Elbilar är utrustade med ett Eco-läge som sparar energi genom att motoreffekten minskas på rimligt sätt. Eco-läget är att föredra i stadstrafik eftersom det inte behövs lika mycket kraft där som på motorvägen.
 • Använd förkonditioneringen: Du kan utnyttja tiden till att värma eller kyla bilen under tiden den laddas. Detta påverkar inte räckvidden.
 • Däckunderhåll: Det är såklart viktigt att däcken underhålls oavsett bilens motortyp. Ett korrekt lufttryck i däcken på din elbil ökar räckvidden, då ett sämre lufttryck ökar energiförbrukningen och på så sätt även minskar bilens räckvidd.

Elbilarna Peugeot e-208 och Peugeot e-2008 är utrustade med den senaste tekniken för optimerad väghållning, manövrering, temperaturhantering, minskad vikt och utsläpp – allt för en så engagerande körupplevelse som möjligt.

På grund av den tystgående motorn tror många att elektriska fordon har sämre prestanda, vilket inte är fallet. En elbil accelererar och bromsar precis lika snabbt som en bil med förbränningsmotor. Den når även upp i samma hastighet, samtidigt som den kan erbjuda mer körglädje tack vare den tystgående motorn med lägre vibrationsnivåer.

Vid inköp är elbilar dyrare än motsvarande bilar med förbränningsmotor. Totalkostnaden för elbilen handlar dock om mer än bara inköpspriset. Bränsle, försäkring och underhåll av bilen måste läggas till inköpspriset. När alla dessa faktorer tas i beaktande är elbilar mer ekonomiska än bilar med förbränningsmotorer.

I genomsnitt uppnår elbilar besparingar på 40 % på förbrukning och 30 % på underhållskostnader jämfört med motsvarande bilar med förbränningsmotor.

Den första faktorn för ebilar – och inte en obetydlig sådan – de avger inga CO2-utsläpp. En annan viktig faktor är att om man tar hänsyn till tillverkningen, i synnerhet batteriet, är uppskattningen att det tar två år för en elbil att återbetala sin CO2-skuld.

Dessutom utvecklas löpande lösningar som förlänger batteriets livslängd. Det gör det möjligt att kompensera CO2-skulden till följd av tillverkningen.

Alla dessa faktorer gör att elbilen är en renare bil att använda än en bil med förbränningsmotor.

HITTA NÄRMASTE LADDSTATION

Var du än befinner dig kan du hitta laddstationer i närheten för att ladda din Peugeot elbil.

MYPEUGEOT® APP

MyPeugeot app

   

Med appen MyPeugeot kan du när som helst och var som helst se:

 • Bilens status och laddningsnivå
 • Förbrukningsstatistik för dina körningar
 • Personanpassade tips för miljövänlig körning då föraren får laddningstips, följer energiförbrukningen och får tillgång till en rankning bland alla förare av elbilar.

Kontrollera även specifika funktioner i bilen på distans, direkt via appen för att inte använda batteriet under körningen:

 • Aktivering, avbrott och planering för laddning
 • Parameterisering av den termiska förkonditioneringen av kupén (luftkonditionering/uppvärmning)