Hoppa till innehåll
Nya Peugeot 3008 - en vinnare i en ny version

NYA PEUGEOT 3008 – EN VINNARE I EN NY VERSION

Nu är Peugeots prisvinnande SUV nya Peugeot 3008 här i en helt ny version. Produktchef Magnus Norrby berättar mer om hur den populära SUV:en fortsätter att utvecklas och om den kraftfulla fyrhjulsdriften i plug-in hybrid-versionen.

– Peugeot 3008 har länge varit en riktig Peugeot-favorit och vinnare av många internationella priser. Därför är vi nu väldigt exalterade över att kunna presentera nya Peugeot 3008 för Sverige, säger Magnus Norrby, produktchef på Peugeot Sverige.

 

 

Uppdaterad teknik och ny design

Innovativ teknik och design präglar nya Peugeot 3008. Förarmiljön Peugeot i-Cockpit är ergonomiskt utformad för föraren och skapar en ny körkänsla. Nya förarsystemet Night Vision aktiveras under mörkerkörning och varnar för djur eller fotgängare, genom att läsa av områden utanför strålkastarnas räckvidd.

 

Exteriört är utformningen av fronten på nya Peugeot 3008 helt ny – grillen har fått en ny design som löper mellan LED-strålkastarna. Bak är ljusen, i form av Peugeots ikoniska tre klor, också nydesignade med tredimensionell effekt.

 

– Design och känsla har alltid var viktigt för Peugeot. Genom att både fokusera på detaljer och på att skapa en tilltalande helhet har nya Peugeot 3008 fångat ett modernt och distinkt uttryck. Till exempel finns ett nytt ”Black Pack”-designtillägg som lägger till svarta detaljer på din bil, perfekt för alla som vill ha lite extra känsla och attityd, säger Magnus Norrby.

 

 

Power of Choice – välj din motor

Peugeot arbetar efter en Power of Choice-strategi som innebär att du först väljer vilken Peugeot-modell du vill ha, och sedan vilket drivmedel du vill köra med.

 

– Vi på Peugeot tycker inte att du ska du behöva anpassa ditt bilval efter drivmedel. I stället vänder vi på det och frågar dig först vilken bil du vill ha, och sedan väljer du hur du vill köra den. Nya Peugeot 3008 kommer både som kraftfull plug-in hybrid och med bränslesnåla förbränningsmotorer, säger Magnus Norrby.

 

 

Plug-in hybrid – det bästa av två världar

Nya Peugeot 3008 Plug-In Hybrid kombinerar eldrift med en bensinmotor. Det innebär att den kommer med kraftfull fyrhjulsdrift, 300 hk och upp till 59 km elektrisk räckvidd.

 

– Peugeot utvecklar hela tiden kvaliteten och kraften i alla nya modeller. Därför är vår nya plug-in hybrid mer utrustad än någonsin. Den kraftfulla fyrhjulsdriften gör dessutom att du är redo för alla väglag, säger Magnus Norrby, produktchef för Peugeot Sverige.

 

 

Nya Peugeot 3008 – Time to Change

– Nya Peugeot 3008 lanseras under taglinen ”Time to Change”. Under 2020 har Peugeot definitivt tagit stora kliv framåt och lanserat både elbilar och plug-in hybrider. Och nya Peugeot 3008 Plug-In Hybrid är den senaste kraften från Peugeot. Även en vinnare måste utvecklas och så även vår fantastiska SUV. Nu är det helt enkelt ”Time to Change”, avslutar Magnus Norrby, produktchef för Peugeot Sverige.