NYA PEUGEOT 208

Nya Peugeot 208 är den moderna och trendiga citybilen med en ungdomlig och sportig stil. Upptäck den distinkta silhuetten och utforska helt nya PEUGEOT i-Cockpit® 3D. Med nya Peugeot 208 väljer du fritt mellan bensinmotor, dieselmotor eller elmotor – det som passar dig bäst.

OEMOTSTÅNDLIG DESIGN

/image/10/7/peugeot-208-1902hm004.565107.jpg

SPORTIG OCH ATTRAKTIV DESIGN

Nya PEUGEOT 208 har en stark personlighet – märkbart redan vid första anblicken. Den låga silhuetten, den långa motorhuven och de stilrena linjerna tyder på en karaktär som är både sportig och attraktiv. Med de starka och originella karossfärgerna drar verkligen nya PEUGEOT 208 blickarna till sig. Den starka personligheten präglas också av taket i nyansen Black Diamondi, hjulhus, fönsterlister i blanksvarti och diamantslipade fälgar med infällningari.

/image/10/8/peugeot-208-1902styp209.565108.jpg

DJÄRV OCH FRÄCK

Den uttrycksfulla fronten på nya PEUGEOT 208 har en stor kromad kylargrilli. Den ger en modern och skarp stil tillsammans med Full LED-strålkastarnai med tre lejonklor och varselljusen med LEDi som lyser hela tiden. Bakpartiet har också en distinkt stil med det blanksvarta dekorbandeti och bakljusen med full LEDi i form av tre lejonklor som lyser dag och natt.

FÖRARPLATSEN

UPPTÄCK NÄSTA GENERATIONS TEKNOLOGI

/image/12/2/peugeot-208-1902styp300-shr.565122.jpg

PEUGEOT i-Cockpit® 3D

I kupén finns nya PEUGEOT i-Cockpit® 3D* av senaste generationen. Med en kompakt ratt med integrerade reglagei, en digital, programmerbar 3D-displayi, en stor 10-tums högupplöst pekskärmi och sju Toggle switchesi blir körningen smidig och intuitiv. Slutligen kan du själv anpassa interiören efter din personliga smak med hjälp av åtta LED RGBi-färger.

/image/10/9/peugeot-p21-lifestlye-2-4331.565109.jpg

Avancerad uppkoppling

  • Ta hjälp av det uppkopplade navigationssystemet. Med funktionen Mirror Screen Triple Playi kan du använda dina favoritappar i bilen.
  • Med ADML PROXIMITYi får du nyckelfritt startsystem, automatisk upplåsning av dörrarna när du närmar dig bilen och även automatisk låsning när du lämnar den. Detta bekräftas med en ljudsignal. Bara du har nyckeln med dig så behöver du inte röra vid handtagen för att låsa din nya PEUGEOT 208.
  • Med applikationen MyPeugeot kan du hålla dig uppkopplad med din nya PEUGEOT e-208. Du får hela tiden information om laddningsnivån, återstående räckvidd, återstående laddningstid och mycket mer.
/image/11/9/peugeot-208-2019-455-fr.565119.jpg

På väg mot en delvis självkörande bil

Med citybilen nya PEUGEOT 208 har du en mängd intelligenta hjälpfunktioner för ökad trygghet. Det finns körhjälpsfunktioner som PEUGEOT Drive Assisti med:

  • Övervakning och val av position på körbanan.
  • Avläsning av skyltar.
  • Farthållare och säkerhetsavstånd.

Och även manövreringshjälp som Full Park Assisti som automatiskt parkerar bilen.

MOTORER

UTÖKAD VALFRIHET

/image/11/5/peugeot-208-1902hm100.565115.jpg

En ny effektiv och modulär plattform

Den nya citybilen nya PEUGEOT 208 byggs på den nya modulära plattformen CMPi/eCMPi för olika energislag. Då går det utan kompromisser att välja mellan förbränningsmotor (bensin/diesel) eller elmotor.

Nya PEUGEOT 208 ger prestanda och effekt på mycket hög nivå. Exemplarisk väghållning, optimerad vikt, god manövrerbarhet, bra ljuddämpning och behaglig värmekomfort är fördelar som ger en körupplevelse utöver det vanliga.

/image/11/0/bonus-p21-inter-gtline-modele.565110.jpg

Förbränningsmotorer

Den senaste generationens bensin- och dieselmotorer är högpresterande och effektiva:

  • PureTech
  • BlueHDi

Med optimerad förbrukning* är de mer ekonomiska att köra och alla har Stop & Start-systemet.

/image/11/1/peugeot-208-1902hm102.565111.jpg

Elmotor

I nya Peugeot e-208 får du med elmotorn en behaglig och tyst körupplevelsei tack vare:

  • Elmotorns effekt på 100 kW (136 hk).
  • Den omedelbara reaktionen med vridmomentet på 260 Nm.

Räckviddeni på upp till 340 km WLTPi/upp till 450 km NEDC. 


BILDER

LÄS MER

* BRÄNSLEFÖRBRUKNING OCH CO2-UTSLÄPP

WLTP(1)- och NEDC(2) värden: Nya Peugeot 208 genomgår för närvarande tester och värdena kommer presenteras efter godkännande.

(1) De angivna värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Från och med 1 september 2018 ska alla nya bilar typgodkännas med det nya provningsförfarandet WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure), som är ett nytt och mer realistiskt provningsförfarande som mäter bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. WLTP ersätter fullt ut det tidigare provningsförfarandet NEDC – den nya europeiska körcykeln (New European Drive Cycle). Eftersom provningsförhållandena är mer realistiska är värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp i många fall högre när de uppmäts enligt WLTP än enligt NEDC. Värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp kan variera beroende på specifik utrustning, extrautrustning och typ av däck. Mer information får du hos din återförsäljare. Mer information finns också på PEUGEOTS hemsida för respektive land.

(2) Värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp fastställs enligt det nya WLTP-förfarandet (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948) och de erhållna värdena omvandlas till NEDC för att man ska kunna jämföra med andra fordon. Utförligare information får du hos din återförsäljare. I värdena tas ingen hänsyn till exempelvis användningsförhållanden, körstil, utrustning eller extrautrustning och de kan variera beroende på däcktyp. Utförligare information om bränsleförbrukning och CO2-utsläpp kan fås i den praktiska handledningen ”Consommations conventionnelles de carburant et émissions de CO2 des véhicules particuliers neufs” som kan hämtas kostnadsfritt på alla försäljningsställen eller hos ADEME - Agence de l’Environnement et de la Maîtrise de l’Énergie (Éditions, 2 square Lafayette, BP 406, F-49004 Angers Cedex 01) eller på http://www.carlabelling.ademe.fr/

 ** EAT8: Efficient Automatic Transmission 8 – Ny automatisk åttastegad växellåda – Tillgänglig beroende på motor.