Hoppa till innehåll
Plug-In Hybrid teknologi

Tekniken bakom plug-in hybrider

TEKNIKEN BAKOM PLUG-IN HYBRIDER

 
 
Fördelarna med att köra 100 % elektriskt

 
De 5 “nollorna”, för bekväm körning.
 
 
Fördelarna med att köra 100 % elektriskt
 
De 5 “nollorna”, för bekväm körning.

0 oljud

0 växelbyten

0 vibrationer

0 CO2-utsläpp

0 bränslelukt

 
 
Hur fungerar en plug-in hybrid?

 
 
 
 
Hur fungerar en plug-in hybrid?
 
 

EMP2-PLATTFORMEN

Den nya gemensamma modulära EMP2-plattformen (CMP) har utvecklats för att perfekt integrera förbränningsmotor och elmotor, utan att kompromissa med utrymmen eller prestanda.

HYBRIDMOTOR

Kombinerar el- och bensinmotor


OPTIMALA OCH SÖMLÖSA ÖVERGÅNGAR
För att alternera mellan el- och förbränningsmotorn har vridmomentomvandlaren i förbränningsmotorversionerna ersatts av en våtlamellkoppling för att tillhandahålla 60 Nm mer vridmoment och större responsivitet.

 

ELEKTRIFIERAD BAKAXEL
I HYBRID4-versionen är den flerlänkade bakaxeln utrustad med en elmotor på 110 hk/83 kW för att tillhandahålla fyrhjulsdrift, utan att det påverkar passagerarutrymmet. 


BENSINMOTOR
1,6-liters PureTech-motorn har anpassats med en startgenerator. Totalt kan den nå 180 hk med tvåhjulsdrift och 200 hk med fyrhjulsdrift.

ELEKTRISKT AUTOMATLÅDA
PureTech-motorn kommer med den nya 8-växlade och elektriska automatlådan e-EAT8 (Electric Efficient Automatic Transmission), som är specifik för motorerna i Peugeots plug-in hybrider. Elmotorn som är kopplad till växellådan genererar en effekt på 110 hk/80 kW på den främre fjädringen.

BATTERI

Litiumjonbatteri

Litiumjonbatteriet på 300 V är placerat under baksätet och har en kapacitet mellan 11,8 kWhFör Peugeot 508 Plug-In Hybrid.  och 13,2 kWhFör Peugeot 3008 Plug-In Hybrid.. Denna kapacitet ger 100 % elektrisk körning i upp till 59 kilometer enligt WLTP.

Batteriet har en garanti på 8 år eller 160 000 km för 70 % av dess laddningskapacitet.

Välj 100 % elektrisk körning för dina dagliga resor så kan du i största möjliga mån optimera CO2-utsläppen. Med 100 % eldrift kan våra plug-in hybrider köra i upp till 135 km/h innan bensinmotorn tar över.

FÖRBÄTTRAD KÖRNING

REGENERATIV BROMSNING

Med det här systemet kan energi återvinnas under inbromsning och fartminskning. Detta gör att du kan ladda batteriet och delvis utöka räckvidden när du kör i elektriskt läge.

Bromsfunktionen kan aktiveras så att bilen kan sakta in utan att bromspedalen används. Den här funktionen verkar som en motorbroms och kan ladda batteriet.

4 KÖRLÄGEN

  • Elektriskt: standardläge, få ut mesta möjliga av alla fördelarna med en elmotor.
  • Hybrid: i detta läge kan du använda både elmotorn och förbränningsmotorn, beroende på din körstil och typ av väg du kör på.
  • Sport: njut av maximal vridmoment och hög prestanda hos motorn med kombinationen av bensin- och elmotorn.
  • Comfort: kombinerar hybridläget med komforten hos den aktiva fjädringen för att säkerställa bättre väggrepp, samtidigt som optimal komfort bibehålls.

NY e-SAVE-FUNKTION

Med e-SAVE-funktionen kan föraren avsätta en reserv av elektrisk energi som kan användas när så önskas. Funktionen kan exempelvis användas till att spara en reserv av elektrisk energi för att användas senare i stadskörning. 

Funktionen är tillgänglig från e-SAVE-menyn på pekskärmen, du behöver bara välja nollutsläppsläget i körlägesväljaren för helelektrisk körning.

PEUGEOT i-COCKPIT®

Peugeot i-Cockpit® innehåller körinformation i förarens synfält. Den är helt anpassningsbar och konfigurerbar.

Till höger om den digitala instrumentpanelen finns en effektmätare som består av 3 nivåer:
 

  • ECO för energieffektiv körning
  • POWER för mer dynamisk körning
  • CHARGE för energiåtervinningsfaser


Det finns två mätare på vardera sidan om instrumentpanelen: den ena för bränsle, den andra för el. Den tillgängliga räckvidden i km anges nedanför dessa mätare.

e-EAT8 VÄXELLÅDA

PureTech-motorn är integrerad med den nya 8-växlade automatiska växellådan e-EAT8. I kombination med växellådan genererar elmotorn 100 hk/80 kW i framaxeln.

 
 
Läs mer om våra elbilar och plug-in hybrider

 
 
 
 
Läs mer om våra elbilar och plug-in hybrider
 
 
LADDNING AV DIN PLUG-IN HYBRID
 
Få saker är så smidiga som att ladda din plug-in hybrid från Peugeot.
 
ELEKTRISK TEKNOLOGI
 
Peugeots elbilar är utrustade med den senaste generationens teknik.