Hoppa till innehåll
Elbilar från Peugeot

PEUGEOT ELBILAR

Kom igång med 100 % elektrisk körning med en elbil från Peugeot.

Vårt modellprogram av elbilar uppfyller alla dina krav: välj mellan kompakta citybilar, modeller för den stora familjen, funktionella transportbilar och så vidare. 

Peugeot 100 % elbilar kombinerar innovativ design med enastående miljöprestanda och banbrytande teknologi.

EN ELBIL FRÅN PEUGEOT ERBJUDER FÖLJANDE FÖRDELAR

Lägre kostnader

En Peugeot elbil erbjuder:

 • Underhåll som är upp till 30 % billigare än en bensin- eller dieselbil.
 

UPPTÄCK VÅRA ELEKTRISKA BILAR

PEUGEOT e-208
Med sina distinkta och moderna linjer passar Peugeots citybil för alla dina resor. Upptäck alla nyheter i helt nya 3D i-Cockpit® som ger dig en ny körupplevelse. 
LÄS MER
PEUGEOT e-2008
Design som betonar kraft, sportighet och innovativ design. Upptäck helt nya 3D i-Cockpit®, och njut av nya upplevelser med en 100 % elektrisk kompakt-SUV. 
LÄS MER
PEUGEOT e-TRAVELLER
Anmärkningsvärd rymlighet och modulerbar design gör att du reser i full komfort. 
LÄS MER

HANTERA MIN ELEKTRISKA PEUGEOT

Hur laddar jag min elbil (privat laddning)?

PRIVAT LADDNING

Privat laddning syftar på laddning av din elbil hemma eller på arbetsplatsen. Denna laddlösning är fördelaktig eftersom den erbjuder praktiska och ekonomiska lösningar

Du kan ladda din elbil i ett standarduttag (laddare 1,8 kW, 8A).

Eller med en laddboxDet är ett laddningshölje som monteras på väggen för att ladda din bil (laddare på 6,6 kW, 32A). Laddboxen går också att montera på en stolpe om man vill ha den utomhus.  för att minimera laddtiden. Ladda ditt batteri till 100 % på 8 timmar. Tiden kan sänkas till 5 timmar med en särskild kabel.

Hur laddar jag min elbil (offentlig laddning)?

OFFENTLIGA LADDSTATIONER

I likhet med bensinstationer för bilar med förbränningsmotorer, finns det offentliga laddstationer för elbilar. Detta mycket viktiga nätverk fortsätter växa i snabb och stadig takt. Det finns nu nästan 200 000 laddstationer i Europa.

För snabbladdning finns snabbladdningsstationer som är kompatibla med våra bilar. På snabbladdningsstationerna laddar du 80 % av batteriet på 30 minuter.

Hur hanterar jag batteriets räckvidd?

Räckvidden för en elbil syftar till antalet kilometer man kan köra innan batteriet är urladdat. Vid inköpet vill kunden att tillverkarens information angående räckvidd ligger så nära den verkliga användningen som möjligt.

WLTP-värdet är mer realistiskt vad gäller förbrukning och räckvidd för en elbil.

Hur optimerar jag min bils räckvidd?

Använd:
 

 • Effektmätaren, med vilken du kan kontrollera din energiförbrukning i realtid på instrumentpanelen.
 • Din smartphone, med tjänsterna i appen MyPeugeot kan du fjärrstyra laddningen av din bil när du vill
 • Din smartphone, programmera den termiska förkonditioneringen av kupén när bilen är laddad, vilket gör att räckvidden bibehålls.
 • Körlägen som Eco-läget eller Bromsläget.

Några tips för miljövänlig körning:

 • Välj bromsläge: Välj motorbroms framför bromsning med bromspedal under inbromsnings- och fartminskningsfaserna för att återvinna räckvidd.
 • Välj Eco-läget: Eco-läget sparar energi genom en märkbar minskning av motoreffekten. Företrädesvis i stadsmiljö.
 • Förkonditionering: Få ut mesta möjliga av laddningen av din Peugeot genom att förbereda kupétemperaturen med appen MyPeugeot.
 • Se över dina däck: Däckslitage och däcktryck ska alltid kontrolleras. Detta är ännu viktigare för en elbil, då du annars riskerar att förlora mycket räckvidd.

Varför välja en elbil? 

Ekonomiska fördelar

Elbilar är ofta dyrare i inköp än bensin- och dieselbilar. Men den totala kostnaden för en bil handlar inte bara om inköpspriset. Det tillkommer kostnad för bränsle, försäkring och underhåll. När alla faktorer tas med i beräkningen är elbilar billigare än bensin- och dieselbilar.

I genomsnitt sparar elbilar 40 % på förbrukningskostnader och 30 % på underhållskostnader jämfört med bensin- och dieselbilar.

Elkörning för alla typer av resor?

Peugeots elbilar, t.ex. Peugeot e-208 och Peugeot e-2008, erbjuder optimal väghållning, fina köregenskaper och fantastisk ljudkomfort. Allt för att ge dig en behaglig körupplevelse.

Påståendet att en elbil är mindre effektiv än en bensin-/dieselbil stämmer inte. Även om de är tystgående har elbilar bra prestanda. De uppnår samma hastigheter som bensin- och dieselbilar, samtidigt som de erbjuder ny körkomfort med tyst motor och mindre vibrationer. Dessutom går fartökning och fartminskning lika snabbt i elbilar som i bensin- och dieselbilar. 

DÉCOUVREZ LES BORNES DE RECHARGE À PROXIMITÉ

Appen MyPeugeot

Utnyttja personanpassade tjänster i realtid som är synkroniserade med dina konton via kostnadsfria appen MyPeugeot:

 • Håll koll på bilens status (händelser, platser m.m.).
 • Snabb och enkel tillgång till assistans.
 • Hantera bilens underhålls- och servicebehov.