COVID19-information LÄS MER

Fabriksgaranti/nybilsgaranti

Boka provkörning

FABRIKSGARANTI/NYBILSGARANTI

Nybilsgaranti: en nytillverkad bil täcks av alla PEUGEOTs garantier från och med första garantidatum som anges på garanticertifikatet, som finns i Garanti- och servicehäftet. Garantin gäller för den angivna perioden eller max 100 000 km, om inget annat gäller, enligt särskilda bestämmelser som du har fått kännedom om.

För att olika reparationsarbeten ska kunna göras på din bil enligt PEUGEOTs garantier och utföras utan kostnad krävs att dessa utförs av verkstäder som är auktoriserade av märket PEUGEOT.

För att vara täckt av PEUGEOTs garantier, är det inte ett krav att reparationer och underhåll, som inte täcks av garantin, ska vara utfört av en auktoriserad PEUGEOT-verkstad. Däremot är det viktigt att Du genomför underhåll och kontroller på bilen helt enligt de regler som ställts upp av Automobiles PEUGEOT och du kan bevisa det ( tex. servicekort, fakturor och så vidare)

PEUGEOTs garantiregler är inget hinder för att köplagens reklamationsrätt kan göras gällande.

PEUGEOTs garantier gäller så länge som din bil är registrerad och används inom EU* och i följande länder: Albanien, Andorra, Bosnien och Hercegovina, Gibraltar, Island, Kosovo, Liechtenstein, Makedonien, Monaco, Montenegro, Norge, San Marino, Serbien, Schweiz, Vatikanen.

Vid ägarbyte kommer rätten till de olika PEUGEOT garantierna att övergå till bilens nya ägare och gälla fram till och med respektive förfallodatum, på villkor att garantireglerna har uppfyllts av alla personer som har ägt bilen. Du har därför skyldighet att överlämna garantivillkoren till den person som du säljer bilen till.

* vid utgivningen av denna Garanti- och Servicesida består Europeiska Unionen av följande länder: Tyskland, Österrike, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Spanien, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Kroatien, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Tjeckien, Rumänien, Storbritannien, Slovakien, Slovenien, Sverige.

Franska utomeuropeiska departement och territorier (ändrade benämningar: DROM: Guadeloupe, Martinique, Réunion och franska Guyana, COM: Mayotte, Saint-Pierre och Miquelon, POM: Polynesien, Nya Kaledonien och andra territorier i Wallis- och Futuna-öarna och Franska sydterritorierna) ingår i samma territoriella område som EUROPA på samma sätt som länderna på kontinenten.