COVID19-information LÄS MER
Peugeot Plug-In Hybrider
Peugeot Plug-In Hybrider

Det bästa av två världar

Med plug-in hybrider från Peugeot kan du upptäcka ett nytt sätt att köra bil. Plug-in hybriderna är mångsidiga bilar som du kan köra långa sträckor med. Gå över till 100 % eldrift och kör upp till 50 km enligt WLTP. Halvkombi, kombi eller SUV – vårt utbud av plug-in hybrider tillgodoser alla behov med innovativ design, miljövänlig prestanda och spetsteknik, allt utan kompromisser.

FÖRDELARNA MED EN PLUG-IN HYBRID

Körglädje

I läge 100 % el med plug-in hybriden får du en helt ny körupplevelse:

 • Smidig körning utan ryck.
 • Direkt acceleration tack vare det omedelbara vridmomentet.
 • En tyst motor.
 • Minskade vibrationer.
 • Rörelsefrihet – med plug-in hybriden har du en räckvidd på upp till 50 km enligt WLTP.

Spara pengar

När du köper en plug-in hybrid kan du spara pengar tack vare:

 • Minskad förbrukning med 40 %.
 • Körning i elläge.
 • Sänkta servicekostnader.

Enkel användning

Med plug-in hybrider blir tillvaron enklare tack vare:

 • Snabb och intuitiv laddning.
 • Displayer som i realtid visar information om körningen.
 • Appen MyPeugeot där du kan hantera vissa funktioner på distans.
 • Rörelsefrihet – kör långa sträckor i full frihet.

ANVÄNDNINGSREKOMMENDATIONER FÖR EN PLUG-IN HYBRID

UPPTÄCK VÅRT UTBUD AV PLUG-IN HYBRIDER

Peugeot 3008 SUV Plug-In Hybrid

Upptäck Peugeot 3008 Plug-In Hybrid

Upptäck vår SUV i utbudet av plug-in hybrider från Peugeot. Peugeot 3008 Plug-In Hybrid är mycket flexibel och du kan använda den precis som du själv vill. Du kan köra med tvåhjuls- eller fyrhjulsdrift och på så sätt få bästa kontroll över bilen, oavsett vilka vägar du väljer.

Peugeot 508 Plug-In Hybrid

Upptäck Peugeot 508 Plug-In Hybrid – den exklusiva halvkombin

Upptäck den exklusiva halvkombin bland Peugeots plug-in hybrider. Med sin sportiga stil lämpar sig Peugeot 508 Plug-In Hybrid perfekt för vardagskörning. Gå över till 100 % elläge när du kör i staden och använd bensinmotorn på längre resor.

Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid

Upptäck Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid – den exklusiva kombin

Upptäck den exklusiva kombin bland Peugeots plug-in hybrider. Med den sportiga stilen, den exklusiva komforten och det stora utrymmet är Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid perfekt för all slags körning. Utnyttja det stora bagageutrymmet och elläget. Ge dig ut på en resa.

VANLIGA FRÅGOR

 • Hur fungerar en plug-in hybrid?
 • Hur laddas en plug-in hybrid?
 • Hur fungerar motorn i en plug-in hybrid?
 • Är den lika effektiv som en förbränningsmotor?
 • Plug-in hybrid eller elbil – vad ska jag välja?
 • Släpper plug-in hybrider ut mindre CO2?

Ladda hemma


Ladda plug-in hybriden hemma eller på arbetsplatsen.

 • Du kan ladda plug-in hybriden i ett standarduttag (8 A)i. Batteriet laddas fullt på mindre än sju timmar.
 • Med en laddboxi får du högre laddningseffekt och därmed kortare laddningstid. Med en speciell kabel och en inbyggd laddare på 7,4 kWi kan batteriet laddas på 1 timme och 45 minuter.Läs mer om att ladda hemma

Offentliga laddstationer


Du kan också ladda bilen vid en offentlig laddstation. Det finns ett stort nät av offentliga laddstationer och antalet ökar snabbt. I dag finns det över 180 000 laddstationer i Europa. 

Du kan hitta dem med hjälp av navigationssystemet i bilen. 

Läs mer om offentliga laddstationer

/image/85/7/peugeot-508phev-1809tech-316.557857.jpg

Litiumjonbatteri

Peugeots plug-in hybrider har ett litiumjonbatteri som ingår när du köper bilen. Med 100 % elektrisk drift kan räckvidden för ett batteri i en plug-in hybrid uppgå till 50 km WLTP. Högspänningsbatteriet är placerat under baksätet.

För plug-in hybrider finns det en "e-SAVE"-funktion som innebär att föraren kan planera för en effektreservi . Den reserven kan sedan användas efter eget önskemål, till exempel för att ha laddning kvar för att köra i områden med begränsat tillträde på grund av höga utsläpp.

/image/85/6/peugeot-hybrid-2018-008-fr.557856.jpg

Motor

En plug-in hybrid är en bil med en förbränningsmotor och en eller två elmotoreri plus ett batteri.

Peugeots plug-in hybrider har en ny elstyrd åttastegad växellåda, e-EAT8.

Nya Peugeot 3008 SUV Plug-In Hybrid finns med fyrhjulsdrift.

Tack vare batteriet kan en plug-in hybrid köra upp till 50 km i elläge och då släpps ingen CO2 alls ut. För att minska CO2-utsläppen så mycket som möjligt är det bäst att köra i 100 % elläge vid korta sträckor i stadstrafik. Då ska batteriet regelbundet laddas så att elmotorn kan fungera.

Vid körning i hybridläge räcker det att följa råden för ekokörning för att optimera körsträckan i elläge och på så sätt minska CO2-utsläppen.

Peugeots plug-in hybrider kombinerar fördelarna från en bensinmotor och en elmotor. Detta innebär att två energikällor används i samma bil – en bensinmotor och två elmotorer som drivs av ett laddningsbart batteri. Skillnaden mellan en hybrid och en plug-in hybrid är att den senare kan ladda batteriet. Peugeots plug-in hybrider når en elektrisk räckvidd på upp till 59 km.

Ett hybridfordon kan skifta mellan elläge, som enbart drivs med elmotorerna, hybridläge som kombinerar båda energikällor och enbart förbränningsmotorn för längre körsträckor. Anpassa din körning efter tillfälle.

I hybridläge minskar CO2-utsläppen till 29 g/km enligt WLTP. I elläget släpper bilen inte ut någon CO2.

En plug-in hybridbil är varken bättre eller sämre än en elbil. När du ska välja vilken bil med låga utsläpp som passar dig bäst, måste du analysera dina körvanor och dina behov.

En elbil är att föredra om du bara kör kortare sträckor i stan.

Om du regelbundet kör längre sträckor passar det bättre med en plug-in hybrid. Med plug-in hybrider kan du köra i elläge eller hybridläge och växla mellan 100 % el och bensinläge beroende på vilken väg du kör på.

Peugeots plug-in hybrider består av en kombinerad bensin- och elmotor som gör att du kan ta del av det bästa från två världar. Till ditt förfogande finns upp till fyra körlägen som tillgodoser alla önskemål och som kan återvinna energi vid inbromsning och fartminskning.

ELLÄGET är ”standardläget” för Peugeots plug-in hybrider. När du använder elläget och kör 100 % elektriskt kan du njuta av alla fördelar med eldrift – till exempel tyst och miljövänlig körning helt utan CO2-utsläpp.

PLUG IN HYBRIDLÄGET nyttjar både el- och bensinmotorn, beroende på körstil och vägunderlag. Om du väljer detta läge överlåter du valet av körläge till bilen. Du kan nyttja eldriftens och bensinmotorns respektive fördelar och få optimal förbrukning av den elektriska energin.

SPORTLÄGET nyttjar plug-in hybridernas maximala vridmoment och kombinerar båda energislagens effekt för att få ut så mycket som möjligt av plug-in hybriden. Den maximala kombinerade effekten i nya Peugeot 3008 Plug-In Hybrid kan uppgå till 300 hk.


WLTP

Räckvidden för elektriska fordon är sträckan som bilen kan färdas med eldrift innan batteriet är helt urladdat. Peugeot mäter räckvidd enligt testmetoden WLTP som är utformad för att spegla verkligheten och ge en mer realistisk indikation på en bils förbrukning och räckvidd.

Läs mer om WLTP

HITTA NÄRMASTE LADDSTATION

MYPEUGEOT® APP

MyPeugeot app

   

Med appen MyPeugeot kan du när som helst och var som helst få information om:

 • Hur laddningen av bilen fortgår och vilken fas den är i.
 • Förbrukningsstatistik för dina resor och framför allt körda sträckor med eldrift.

Du kan också kontrollera vissa funktioner hos bilen på distans, direkt via appen, för att inte ta av batterienergin under körning:

 • Aktivering, stopp och planering av laddningen.
 • Inställning av förkonditionering i kupén (klimatanläggning/värme).